Pençe-Kilit Operasyonunda 2 Kahraman Askerimiz Şehit Oldu

Son dakika! MSB acı haberi duyurdu: Şehit sayısı 3'e yükseldi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamaya göre, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde meydana gelen saldırı sonucunda 2 askerimizin şehit olduğu bildirildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırıda kahraman silah arkadaşlarımız P. Asb. Üçvş. Necdet Çalış ve P. Söz. Er Emrah Gündüz şehit olmuş, iki askerimiz ise yaralanarak hastaneye sevk edilmiştir. Operasyonlar ise bölgede devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Ne yazık ki, hastaneye sevk edilen yaralı askerimiz tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. MSB tarafından yapılan son açıklamaya göre, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 26 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen terörist saldırısı sonucunda yaralanan P. Söz. Er Fevzi KIZILTAŞ, tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir.

Isparta’da görevli Astsubay Üsçavuş Nejdet Çalış, Kuzey Irak’ta geçici bir görevle bulunmaktaydı. Kuzey Irak’ta teröristlerle olan çatışma sonrasında Nejdet Çalış maalesef şehit düşmüştür. Şehidin evli olduğu ve eşi Pınar Çalış’ın 1 aylık hamile olduğu bilgisi ise edinilen bilgiler arasında yer almaktadır.

Şehidin ailesi olan İsa Çalış ve Sahra Çalış, Adana’nın Ceyhan ilçesine bağlı Toktamış Mahallesi’nde yaşamaktadır. Askeri yetkililer tarafından şehadet haberi verilen aile, büyük bir acı yaşamaktadır. Haberi alan anne Sahra Çalış ise gözyaşlarına boğulmuştur. Şehidin baba ocağına ise Türk bayrağı asılmıştır.

Ayrıca, Nejdet Çalış’ın 3 kardeşinin de asker olduğu bilgisine ulaşılmıştır. Tragedi, ailenin tüm fertlerini derinden etkilemiştir.