Barcelona ve Porto Arasındaki Mücadele Öncesi Son Durum

Barcelona'da kalede kim oynayacak? Porto'nun deplasman kafilesinde eksik var mı? Şampiyonlar Ligi iddaa oranları...

La Liga’da oynanan maçta Barcelona, Milli ara dönüşünde Rayo Vallecano ile 1-1 berabere kaldı. Bu beraberlik sonucu Barcelona, ilk 14 haftada 5. kez puan kaybetmiş oldu ve topladığı 31 puanla 4. sırada yer aldı. Maça Gavi’nin sezonu kapatması ve Marc-Andre ter Stegen’in Porto randevusuna yetişememe ihtimali damga vurdu. Eldivenlerin Inaki Pena’da olacağı maçta, stoperde Ronald Araujo ve Jules Kounde ikilisini izleyeceğiz. Orta alanda İlkay Gündoğan’ın yanında Frenkie de Jong ve Pedri, beklerde Joao Cancelo ve Alejandro Balde forma giyerek sahada olacak. Hücum merkezinde Robert Lewandowski, kanatlarda Raphinha ve Joao Felix görev yapacak. Barcelona, son 2 sezonda Şampiyonlar Ligi’ne grup aşamasında veda etmişti. Teknik direktör Xavi Hernandez, taraftarları desteklemek amacıyla stada beklediğini açıkladı.

Portekiz’de geçtiğimiz sezon şampiyonluğu Benfica’ya kaptıran Porto ise, bu sezonun ilk 11 haftalık diliminde 3 kez puan kaybı yaşadı ve 25 puanla 3. sırada yer alıyor. Şampiyonlar Ligi H Grubu’nda ise 4 haftada 9 puan toplayarak lider durumda bulunuyorlar. Barcelona ile Lluis Companys Olimpiyat Stadyumu’nda oynayacakları maç öncesi Samuel Portugal, Ivan Marcano, Gabriel Veron ve Ivan Jaime deplasman kafilesinde yer almadı. Başarılı sol bek Wendell’in iyileşmiş olması takımın performansı açısından önemli bir detay. Teknik direktör Sergio Conceicao’nun beklerde Joao Mario (sağ) ve Zaidu Sanusi’yi (sol) kullanması bekleniyor. Orta sahanın merkezinde Stephen Eustaquio ve Alan Varela ikilisi büyük bir rol üstlenecek. Gole en yakın noktada ise Mehdi Taremi olacak. İranlı golcüye Evanilson da destek verecek.

Son istatistiklere bakıldığında Barcelona son 6 resmi maçın 5’inde gol yedi ve sadece 3’ünü kazanabildi. Porto ise son 8 resmi maçın 5’ini gol yemeden kazandı. Misli üyeleri arasında yapılan tercihler incelendiğinde, %45’i Estadi Lluis Companys’teki maçta Barcelona’nın 3 puan alacağını düşünüyor. %11’lik bir kesim ise maçta en az 3 gol olacağını düşünerek “2.5 ÜST” tercihinde bulunmuş durumda.

Misli üyelerine yapılan 50 TL hediye kampanyasından faydalanmak için Alayına misli! sloganıyla Misli’ye üye olanlar bu fırsattan yararlanabilirler. Ayrıca hatırlayalım, Porto’nun İranlı golcüsü Mehdi Taremi, geçtiğimiz sezon 40 metreden nefis bir gol atmıştı.