Muğla Milas’ta Bir İlkokulda Yaşanan Şiddet Olayı Hukuki Süreci Gündeme Taşıyor

Bu nasıl eğitimci... Çocuğu tuttu sınıfa fırlattı

Muğla Milas’ta bulunan Sakarya İlkokulu’nda 6 Ekim’de yaşanan olayda, müdür yardımcısı Mehmet Serkan G. adlı bir öğretmenin birinci sınıf öğrencisi E.S.’yi koltuk altından tutup havaya kaldırıp sonra da sınıfa fırlattığı ortaya çıktı. E.S., annesi S.Ö.S. tarafından okul çıkışında alındı ve eve götürüldü. Evinde belinde ağrı hisseden E.S., annesinin ısrarı üzerine yaşananları anlattı. Sırtında morluklar da olan E.S., hastaneye götürüldü ve darp raporu alındı. Bunun üzerine Mehmet Serkan G. hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Durumu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirildi ve ardından Mehmet Serkan G. hakkında idari soruşturma başlatıldı. 19 Ekim’de açığa alınan öğretmene idari para cezası da verildi. Ancak 3 Kasım’da görevine iade edildi.

E.S.’nin annesi S.Ö.S., hukuki süreci takip edeceklerini belirterek şunları söyledi: “Nasıl bir insan, nasıl bir eğitimci, ona emanet edilmiş 6 yaşındaki bir çocuğun hayatına kastedebilir? İki hafta süren uğraşlarımız sonucunda açığa alındı, ancak soruşturma üstünkörü ve özensiz bir şekilde yapıldı. Şiddeti yaşayan oğlum ve tanıklık eden diğer çocukların yaşadığı travma göz ardı edilerek sadece idari bir ceza verildi ve görevine iade edildi. Çocuklarımızın her gün bu şiddet failiyle yan yana eğitim almak zorunda olması hukuka aykırıdır. Oğluma bu eylemi gerçekleştiren kişi öğretmenlik mesleğinden men edilinceye kadar mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğim, şerefim üzerine söz veriyorum.”

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, olayla ilgili soruşturmanın hala devam ettiğini belirterek herhangi bir açıklama yapmayacaklarını ifade etti. Muğla Valiliği ise “Çok yönlü inceleme ve soruşturma başlatılmıştır” açıklamasında bulundu.