Boşanma Davası Sırasında Olaylı Mal Paylaşımı: İstinaf Başvurusu Reddedildi!

Şiddete uğrayan kadını korumaya çalıştı, ceza aldı

Aile mahkemesi, çiftin boşanmasına karar vermiş ancak mal paylaşımıyla ilgili dava hala devam etmektedir. 18 Temmuz 2020 tarihinde, genç bir kadın iş arkadaşı Mücahit Demir ile birlikte Kızılay’daki otobüs duraklarına gitmek için iş yerinden çıktılar. İbrahim N. adlı eski eşi, genç kadını takip ederek yanına gelip mal paylaşım protokolünü imzalaması için baskı yapmaya başladı. İddialara göre, İbrahim N. “İmzalamazsan seni öldürürüm” şeklinde tehditlerde bulundu. Genç kadın ise buna karşılık olarak “Öldürsen de imzalamayacağım” dedi.

Tartışmanın büyümemesi için Mücahit Demir araya girdi. Demir, saldırgan kocanın üzerine yürümesini önlemek ve uzaklaştırmak için genç kadının üzerine yürüdü. Bu sırada takılan İbrahim N.’nin ayağı, düşerek sol kolunu kırdı. Demir, şikayet üzerine Ankara 61. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamak, yaralama” suçundan yargılandı.

Yapılan yargılama sonucunda mahkeme, sanık Demir’e “kasten yaralama suçundan” 1 yıl 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme kararında, olayda haksız tahrik bulunmadığı da belirtilerek savunuldu.

Sanığın avukatı Onur Can Keskin, istinaf başvurusunda bulunarak “Kadir Şeker ismiyle anılan olaydan da bilindiği gibi; bu türden kadınların şiddet gördüğü anlarda saldırgana karşı salt savunma ile yetinen eylemlerin dahi cezalandırılması, insanların bu türden şiddet eylemlerine tepkisiz kalmaları gibi toplumsal bir sonuca da yol açmaktadır” beyanında bulunmuştur. Ancak Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, 1 Kasım’da oybirliği ile yapılan başvuruyu reddederek kararı hukuka uygun bulmuştur.