Sosyal Medya Fenomenlerinin Lüks Yaşantıları İle İlgili Soruşturma Başlatıldı

Fenomenlerin güzellik yolculuğundan ‘Örgüt’lü masaya

Sosyal medya fenomenleri Dilan ve Engin Polat’ın tutuklanmasının ardından yaşam tarzlarına dair birçok iddia ortaya atıldı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat’ın bir fotoğrafta paylaştığı ‘Şampiyonlar Ligi’ diyerek gösterdiği 15 kişi ile Tayyargiller olarak bilinen Tayyar Taylan Öz ve eşi Özlem Öz hakkında soruşturma başlattı. Bu soruşturma kapsamında adı geçen tüm kişilere yurtdışına çıkış yasağı konuldu. ‘Örgüt kurma ve yönetme ile kara para aklama’ suçlarından yürütülen soruşturmada, o masadaki kişilerin tamamı şimdi mercek altında…

Dikkat çeken lüks yaşantılarıyla masadakiler arasında Feyzanur Başar ve eşi Muhammet Oğuz Başar çifti bulunuyor. Sosyal medya hesaplarında Feyzanur’un 1.1 milyon, Muhammet’in ise 1.7 milyon takipçisi var. Feyzanur’un iddialara göre Dilan Polat’a ait bir güzellik merkezini işlettiği, eşinin ise restoran şubelerini işlettiği belirtiliyor.

Diğer bir fenomen çift ise İleyda-Tolunay Topal çifti. İkisi de Dilan Polat’ın güzellik merkezi şubelerinde yöneticilik yapmış kişiler. İleyda’nın güzellik ve kozmetik ürünleri üzerine paylaşımlar yaptığı hesabının 667 bin, Tolunay’ın ise 2.2 milyon takipçisi bulunuyor. Ayrıca İleyda kendi adıyla bir internet sitesinde güzellik, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri satışı da yapıyor.

Bir diğer masadaki Şampiyonlar Ligi çifti ise Merve Nur Korkut ve Yavuz Selim Korkut. Merve Nur Korkut’un 1.2 milyon, eşi Yavuz Selim Korkut’un ise 148 bin takipçisi bulunuyor. Geçtiğimiz yıl bir yarışma programında ‘Yaparsın aşkım’ diyerek bir araba kazanmışlardı.

Masadaki bir diğer isim ise İlke Ela Göz. Sosyal medyadaki 173 bin takipçisine moda ve güzellik konularında paylaşımlar yapıyor. Şampiyonlar Ligi’nin genç yıldızı olan İlke Ela Göz’ün gelecekte kendi giyim markasını kurma gibi bir hayali olduğu biliniyor. Aynı zamanda İleyda’nın kız kardeşi olarak da biliniyor.

Şampiyonlar Ligi’ndeki erkek fenomenler arasında ise 87 bin takipçili fotoğrafçı Kadir Yiğit ve 1.2 milyon takipçili beden eğitimi mezunu Murat Yiğit bulunuyor. Her ikisi de Dilan Polat’ın milyonluk çalışanları. Murat Yiğit, eşi Yasemin Yiğit ile birlikte 2018 yılında Dilan Polat’ın 2 şubesini franchise olarak satın aldıktan sonra lüks bir yaşama adım attı.

Şampiyonlar Ligi fotoğrafında yer alan bir diğer isim Eylül Öztürk’tü. Eşi Barış Kenan Özkan ile birlikte ABD’ye giderek 11 ev satın aldığı iddiaları gündeme gelmişti. Yurtdışı yasağı olduğunu ve hakkında inceleme başlatıldığını öğrenen Eylül Öztürk, sosyal medya hesabından “Sona yaklaşıyoruz” şeklinde bir paylaşım yaparak bu durumu kabul ettiğini belirtti. Sosyal medya hesabında 3.6 milyon takipçisi bulunan Eylül Öztürk, oyunculuk kariyerinin ardından güzellik merkezi işletmeye başlamış ve İstanbul ve İzmit’te toplam 11 güzellik merkezi açmıştır. Ayrıca kendi markasının kozmetik ürünlerini de satmaktadır. Eşi ve iki çocuğuyla Amerika’da yaşayan Öztürk, aynı zamanda iş insanıdır.

Özlem-Tayyar Öz çifti ise Paris seyahatleri ve lüks restoranlarla tanınmaktadır. Hemşirelik eğitimi almış Özlem Altınok Öz’ün 2.5 milyon, ortopedist Tayyar Taylan Öz’ün ise 490 bin takipçisi bulunmaktadır. Çiftin güzellik merkezleri ve klinikleri vardır ve Drtayyaröz markasıyla çeşitli ürünler pazarlamaktadırlar.

Tayyargiller olarak adlandırılan Özlem Altınok Öz ve Tayyar Taylan Öz çifti, Şampiyonlar Ligi fotoğrafında yer almamalarına rağmen soruşturmadan etkilenmiştir. Özlem Altınok Öz ve Tayyar Taylan Öz ile birlikte Özlem Altınok’un annesi Hayriye Altınok da soruşturma kapsamında yer almaktadır. Tayyargiller çiftine de yurtdışına çıkış yasağı konulmuştur. Hemşirelik eğitimi almış olan Özlem Altınok Öz’ün 2.5 milyon, ortopedist Tayyar Taylan Öz’ün ise 490 bin takipçisi bulunmaktadır. Çiftin güzellik merkezleri ve klinikleri bulunmaktadır. Ayrıca çift Drtayyaröz markasıyla çeşitli ürünler de pazarlamaktadır.