Sezaryen Sonrası İhmal: Kadının Vücudunda Doğumdan Sonra Unutulan Sargı Bezi Bulundu

2 yıllık ızdırabın nedeni: Karnından gazlı bez çıktı

Antalya’da bir kadın, kızını dünyaya getirmek için özel bir hastaneye başvurmuş ve sezaryen ile doğum gerçekleştirilmiştir. Ancak taburcu olduktan sonra yaşadığı kusma ve ağrı şikayeti nedeniyle tekrar aynı hastaneye başvurmuştur. Yaklaşık 12 gün boyunca hastanede yatan kadın, bağırsak sıkıntısı nedeniyle bebeğinden uzak kalmak zorunda kalmış ve bebeği mama ile beslenmiştir.

Bu olayda ihmaller olduğu ortaya çıkmıştır. Taburcu olduktan sonra kadının dikişlerinden iltihap akması başlamıştır. Kadın tekrar hastaneye başvurduğunda, ona doğumunu yaptıran doktoru durumun normal olduğunu ve iltihabın zamanla hafifleyeceğini söylemiştir. Ancak kadının ağrıları ve iltihap akıntısı 2 yıl boyunca devam etmiştir. Bu süre zarfında başvurduğu diğer hastanelerden sonuç alamayan kadın, sonunda 2 ay önce Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitmiştir.

Yapılan kontroller sonucunda doktor, acil tomografi çektirmesini istemiştir. Tomografide, kadının vücudunda doğum sonrası unutulan bir sargı bezi olduğu görülmüştür. Kadın büyük bir şok yaşayarak, 2 yıldır yaşadığı ağrıların ihmalden kaynaklandığını öğrenmiştir. Karnından yaklaşık 30 santimetre uzunluğundaki gazlı bez ameliyatla çıkarılmıştır.

Bu konuyla ilgili olarak hukuki süreç başlatılacağını belirten kadın, “Farklı hastanelere başvurdum ancak hiçbiri bir teşhis koyamadı. En son Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanes’ine gitmeye karar verdim. Orada bana doğum sırasında vücudumda sargı bezi unutulduğu söylendi. İlk doğumumda 10 gün boyunca ağrılarımdan dolayı bebeğimi bile kucağıma alamamıştım” şeklinde konuşmuştur.

Hastane yönetimi ise bu iddiayı incelemekte olduklarını ve konu hakkında yeni haberdar olduklarını belirtmiştir.