İddianamedeki İranlı Mojtaba Hakani’nin Borç Talepleri ve Seçil Erzan’ın Tehdit Edilen Senetleri

Boş arazide ‘tehdit’ videosu

Üniversiteden arkadaşı olan İranlı Mojtaba Hakani, Seçil Erzan’ın video görüşmesinde “Moci” olarak bahsettiği kişidir. İddianamede yer alan iddiaya göre, Hakani, Seçil Erzan’dan aldığı paranın üzerinde bir miktar daha istemiştir. Erzan ise “Ödeyemem” dediğinde Hakani, “Para bul ne yap ne et” şeklinde cevap vermiştir. Bu durumda çözümü tefeci Süleyman Aslan’a başvurmakta bulan Erzan, Aslan’dan para almış ve buna karşılık senet vermiştir. Senette Hakani’nin de imzası mevcuttur.

Erzan, iddianamedeki ifadesinde olayları şu şekilde anlatmıştır: “Ben, Moci’den aldığım parayı daha önce ödemeleri çok üzerinde geri ödeme yaptım. Hatta Süleyman Aslan isimli tefeciden Moci ile birlikte 10 milyon TL para almıştım. Aslan, bu 10 milyon TL’yi Denizbank’taki odamda yanımda Moci ile birlikte teslim etmişti. Karşılığında da 14 milyon TL’lik bir senet imzaladım, bu senetin Moci ile birlikte imzası da bulunuyordu, ancak daha sonra 14 milyon TL’yi Aslan’a nakit olarak ödedim. Ne yazık ki senedi teslim almadım.”

Hakani’nin senette imzasının olması nedeniyle borçlu olarak görünmesi, Erzan’ı senedi teslim alması için sıkıştırmaya ve tehdit etmeye başlamıştır.

Hatta bir gün, Seçil evinden alınarak boş bir araziye götürülmüştür. Eşofman giyinmiş ve yüzü şiş olan Erzan, Hakani tarafından aracın içinde bir videoya alınmıştır. Hakani, Erzan’a isteklerini teker teker söyletmiştir. Videoda Seçil, “Süleyman Amca, Moci ve Nazlı’nın senetlerinde hiçbir çıkarı yok. Rica ediyorum, onların senetleriyle hiçbir şey yapmayın. Lütfen onları hemen iade edin çünkü hiçbir sorun yok” şeklinde konuşmuştur. Hakani’nin “Ben bir kuruş para almadığımı da belirtin” uyarısının ardından Seçil tekrarlamıştır. Ayrıca 6 Mart 2023 tarihinde Mojtaba Hakani’nin Erzan’ın bankadaki makam odasına girerken çekilmiş görüntüleri de dava dosyasında yer almaktadır.