Fenerbahçe’nin Tarihi Yenilgisi: Nordsjaelland Karşısında Kan Kaybı!

Nordsjaelland'a 6-1 yenilen Fenerbahçe'ye bir kötü haber de Ludogorets maçından! Grupta işler karıştı, son maçlar öncesi ihtimaller (FB nasıl tur atlar)

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu’ndaki maçında Danimarka ekibi Nordsjaelland’a deplasmanda 6-1 mağlup oldu ve tarihinin en ağır üçüncü yenilgisini yaşadı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, ligdeki son maçlarından olan Fatih Karagümrük maçının kadrosunda 5 değişiklik yaptı. Kartal, Samet Akaydin, İrfan Can Kahveci, Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu ve Dzeko’nun yerine Osayi-Samuel, Yusuf Akçiçek, Kent, Cengiz Ünder ve Batshuayi’ye şans verdi. Tecrübeli teknik adam, Nordsjaelland maçına şu 11’le çıktı: “Livakovic, Osayi-Samuel, İsmail Yüksek, Yusuf Akçiçek, Oosterwolde, Crespo, Cengiz, Szymanski, Tadic, Kent, Batshuayi.”

Cengiz Ünder, 13 maç aradan sonra ilk 11’de forma giymiş oldu. 17 Eylül tarihinde Antalyaspor maçında sakatlanarak uzun süre forma giyemeyen Cengiz Ünder, Nordsjaelland karşılaşmasında ilk 11’de yer aldı.

Teknik direktör İsmail Kartal, altyapıdan yetişen 5 oyuncuyu kadroya dahil etti. Yusuf Akçiçek ilk 11’de görev alırken, Ahmet Aydın, Muhammet İmre, Efekan Karayazı ve Çağrı Fedai ise yedekler arasında yer aldılar.

Maç öncesinde Danimarka’da etkili olan kar yağışı durdu ve Right to Dream Park’ın sentetik zemininde temizlik çalışmaları yapıldı. Mücadele sırasında hava sıcaklığı eksi 4 dereceye kadar düştü. Ayrıca maç öncesinde saha ıslatıldı.

Fenerbahçeli taraftarlar, Danimarka deplasmanında takımlarını yalnız bırakmayarak Right to Dream Park’ta kendilerine ayrılan yeri doldurdu. Ayrıca rakip takım tribünlerinde de yer alarak takımlarına destek oldular.

Fenerbahçe, Nordsjaelland’a karşı oynadığı maçta 6-1 mağlup olarak tarihindeki en ağır üçüncü yenilgisini aldı. Sarı-lacivertli takımın Avrupa’daki en farklı mağlubiyetleri şunlardır: 1975/76 sezonunda Benfica’ya 7-0 (Şampiyon Kulüpler Kupası), 1992/93 sezonunda Sigme Olomouc’a 7-1 (UEFA Kupası), 2023/24 sezonunda Nordsjaelland’a 6-1 (UEFA Avrupa Konferans Ligi).

Bu haftanın diğer maçında Ludogorets, Spartak Trnava’yı deplasmanda 2-1 mağlup ederek puanını 9’a yükseltti. Nordsjaelland ise Fenerbahçe’yi mağlup ederek puanını 10’a çıkardı.

Fenerbahçe, son haftada Kadıköy’de Spartak Trnava’yı konuk edecek. Temsilcimiz, gruptan çıkmak için bu maçı kazanmalıdır. Grubun diğer maçında ise Ludogorets, Nordsjaelland’ı ağırlayacak. Eğer Fenerbahçe maçını kazanır ve Ludogorets – Nordsjaelland maçı berabere biterse Fenerbahçe lider olarak çıkar. Ancak Ludogorets’in kazanması durumunda genel averaja bakılacaktır. Nordsjaelland’ın Ludogorets’i yendiği bir durumda ise Fenerbahçe ikinci sırada yer alacak.

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde gruplarını lider tamamlayan takımlar doğrudan son 16 turuna yükselirken, grup ikincileri UEFA Avrupa Ligi’nde gruplarını üçüncü tamamlayan takımlarla play-off turu oynamaktadır.

Son maçlar öncesi H Grubu’nda puan durumu şu şekildedir: 1- Nordsjaelland: 10 puan, +11 averaj; 2- Ludogorets: 9 puan, -1 averaj; 3- Fenerbahçe: 9 puan, -2 averaj; 4- Spartak Trnava: 1 puan, -8 averaj.