Muhalefet, Yerel Seçimler İçin İşbirliği Görüşmelerine Hazırlanıyor

İYİ Parti ve CHP’de kritik gün pazartesi

Muhalefet, yerel seçim hesaplarını etkileyebilecek önemli bir toplantıya hazırlanıyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bazı illerde seçim işbirliğine ilişkin önerisini görüşmek üzere partisinin Genel İdare Kurulu’nu (GİK) pazartesi günü topluyor. Özel, milletvekilleriyle birlikte Antalya’da kampa çekildikleri bu hafta sonunda ise aynı saatlerde İYİ Parti GİK toplantısıyla eş zamanlı olarak Parti Meclisi’ni (PM) toplantıya çağırdı. CHP’nin pazartesi günkü Parti Meclisi’nde, yerel seçim stratejisi ile seçim çevrelerinde uygulanacak aday belirleme yöntemleri değerlendirilecek.

Kulislerde, CHP PM toplantısının İYİ Parti GİK toplantısından önce gerçekleşecek olması dikkat çekiyor. Bu zamanlama, İYİ Parti’den gelecek yanıta göre seçim stratejilerinin gözden geçirilmesini sağlayabileceği için önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor. CHP çevrelerinde, özellikle Ankara ve İstanbul’da işbirliğine yönelik İYİ Parti’den olumlu bir yanıt alınabileceği üzerine değerlendirmeler yapılıyor. Ayrıca, CHP’nin Bursa, Denizli ve Balıkesir gibi kritik illerde de işbirliğini düşündüğü ifade ediliyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptıkları yerel seçimler üzerine görüşmeye ilişkin, “Pazartesi günü İYİ Parti’nin Genel İdare Kurulu’nun konuyu değerlendirmesini ve alacakları kararı bekliyoruz. Her iki karara da saygılıyız ancak olumlu bir sonuç çıkmasını umuyorum” şeklinde konuştu.

CHP Lideri Özgür Özel, Antalya’da düzenlenen CHP Milletvekili Kampı için Antalya’ya gitti. Antalya İl Başkanlığı’nı ziyaretinde kalabalığa hitap eden Özel, 130 milletvekili ile birlikte Antalya’ya geldiğini belirtti. Konuşmasında, “Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetenler, oy aldığınız on milyonların hükümetisiniz. Seçimden önce ayağına gittiğiniz insanlara şimdi yukarıdan bakıyorsunuz, kibirle bakıyorsunuz. Onları hayat pahalılığı ve geçim zorluğu karşısında yalnız bırakıyorsunuz. CHP, küçümsediğiniz esnafın, memurun, emeklinin ve emekçinin partisidir. Onları size ezdirtmeyiz” sözlerini kaydetti.

CHP Lideri Özel, ayrıca Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i de makamında ziyaret etti. Özel, Antalya’nın kendisine yapılan hizmetlerin karşılığını bu seçimlerde en iyi şekilde vereceğini umut ettiğini belirtti. Ayrıca, Antalya’nın iktidar partisi tarafından nasıl yönetildiğinin millet tarafından bilindiğini ve belediyeyi yine CHP’ye verildiğini söyledi.