Sosyal Medya Fenomenlerine Yurt Dışı Çıkış Yasağı ve Mal Varlıklarına El Koyma Kararı

‘Şampiyonlar ligi’nin mal varlıklarına el koyuldu

Türkiye’nin ünlü sosyal medya fenomenlerinin başında gelen Dilan Polat’ın 2019 yılında paylaştığı bir fotoğraf, son günlerde merak konusu olmuştu. Bu fotoğrafta yer alan 15 fenomen, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında yurt dışına çıkış yasağı alarak sınırlanmıştı. İlgili soruşturma neticesinde, Eylül Öztürk Özkan, Feyzanur Başar, İleyda Topal, İlke Elagöz, Kadir Yiğit, Merve Nur Korkut, Muhammed Oğuz Başar, Murat Yiğit, Tolunay Topal, Yasemin Yiğit, Tuğba Demir ve Yavuz Selim Korkut gibi sosyal medya fenomenlerinin taşınır taşınmaz tüm mal varlıklarına el konuldu.

Bu süreçte, söz konusu soruşturma çerçevesinde Tayyar Taylan Öz ve eşi Özlem Öz gibi sosyal medya fenomenleri ve güzellik merkezi sahiplerinin de mal varlıklarına el konuldu. Öz çifti hakkındaki suçlamalar arasında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “Resmi belgede sahtecilik”, “Vergi usul kanununa muhalefet” ve “Malvarlığı değerlerinin gayri meşru kaynağını gizlemek” suçları yer alıyor. Öz çiftiyle birlikte Özlem Öz’ün annesi de içerisinde bulundukları soruşturma kapsamında yurtdışına çıkış yasağıyla karşı karşıya kalmıştı.

Bu gelişmelerle birlikte sosyal medya dünyasının ünlü isimleri ve onların mal varlıkları hakkında yürütülen soruşturmalar hala devam ediyor. Gerekli adli işlemler ve yasal süreçler titizlikle yürütülmekte olup, kamuoyu bilgilendirilmeye devam edecektir.