“İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Salacak’taki Kaçak Kafe Yıkımlarını Başarıyla Tamamlıyor”

İmar müdürü dayak yemişti: O kafe bu kez yıkıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kaçak Kafe Yıkımını Tamamladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Salacak’ta yer alan yasa dışı kafe ve restoranlarla ilgili alınan yıkım kararını uygulamaya devam ediyor. İlk aşamada, 11 girişimden 8’inin yıkımı tamamlanmıştı. İBB ekipleri, 30 Mayıs 2023’te Askadar adlı kaçak işletmenin de yıkımını planlamıştı. Ancak bu plan, İBB ekiplerine yapılan saldırı ve alınan geçici durdurma kararı nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Durdurma Kararı Kaldırıldı

İBB’nin değişikliğe uğramış ekipleri, saldırganlara karşı dava açtı. 10 Ocak 2024’te görülmesi beklenen dava duruşmasına kadar, İBB’nin itirazı üzerine İstanbul 5. İdare Mahkemesi, geçici durdurma kararını geri çekti. Böylece yıkım işlemine devam edildi ve İBB İmar Müdürü Ramazan Gülten’in öncülüğünde kafe tamamen yıkıldı. Yıkımın tamamlanmasının ardından Gülten, açıklama yaptı:

“30 Mayıs’ta işletme sahibi yürütmeyi durdurma kararı aldırdığı için yıkamamıştık. Karar kalktı, biz de gittik ve yıktık”

Kafe Arsa Kültür Varlığı

İBB tarafından yapılan bir başka açıklama, kafenin bulunduğu arsanın tapusunun ‘korunması gereken kültür varlığı’ kaydına sahip olduğunu belirtti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yerine Ne Yapılacak?” Sorusunu Yanıtladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Salacak sahilindeki kaçak iş yerlerinin yıkımını sosyal medya hesabından paylaştı. “Üsküdar Sahil’deki kaçakları yıkıyoruz. Peki yerine ne yapacağız?” sorusunu paylaşan İmamoğlu, yerel halka meydanın düzenlemenin yeni tasarımını gösteren fotoğraflar da paylaştı.