Çankaya’daki Silahlı Saldırganlar Gözaltına Alındı: Suç Örgütü Bağlantısı İddiası

Ayhan Bora Kaplan’ın yeğeni yakalandı

Çankaya’daki Silahlı Saldırganlar Yakalandı, Üç Kişi Tutuklandı

Geçtiğimiz hafta Çankaya ilçesinde gerçekleşen silahlı saldırı ve kavgayı takip eden bir operasyonda, şüpheliler gözaltına alındı. 27 Kasım’da meydana gelen olayda, silahlı bir grup, iki eğlence mekanına saldırdı ve bir kişiyi yaraladılar. Aynı anda, grup uyeleri bir işyerinde yağma yaptı ve iki kişiyi darbederek yaraladılar.

Suç Örgütü Bağlantısı İddiası ve Şüphelilerin Yakalanması

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan araştırmalar, saldırganlardan birinin tutuklu olan suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’ın yeğeni R.P. olduğunu ortaya koydu. Ayrıca, R.P’nin örgüt üyelerinin Etimesgut ilçesinde bir evde saklandığı tespit edildi.

Suç örgütü lideri R.P. ile örgüt üyeleri Y.K., M.V., E.Ş., S.D. ve M.T. adrese yapılan operasyon sonucu gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerin ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘kasten öldürme’, ‘kasten yaralama’ ve ‘nitelikli yağma’ suçlarından kaydı olduğu belirtildi.

Savcılık Kararı ve Ele Geçirilen Malzemeler

Şüpheliler arasında R.P., Y.K. ve M.V. tutuklandı, diğer üç kişi ise savcılık tarafından serbest bırakıldı. Şimdiye dek, saldırıların Ayhan Bora Kaplan suç örgütünün bir iç hesaplaşmasının sonucu olup olmadığı henüz belirsiz.

Operasyon sonucunda, şüphelilerin saklanma yerinde yapılan aramada 23 sentetik ecza hapı, 31 gram esrar, 1 gram kokain, 2 ruhsatsız tabanca, 65 fişek, 2 askeri renkte balistik yelek ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 34.300 TL ele geçirildi.