Hava Durumu: Yağışlar ve Fırtınalar Bekleniyor

Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu! İstanbul için kritik uyarı... Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye’nin kuzey ve batı bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara, Ege ve Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz’in sahil kesimleri ile İç Anadolu’nun kuzeybatı bölgelerinde sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Ancak Trakya, Çanakkale çevresi ve Edremit Körfezi’nde zaman zaman şiddetli yağışlar bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde ise iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıkları Marmara’da mevsim normallerine yakın olacak, diğer bölgelerde ise normalden 4 ila 6 derece daha yüksek seyredecek. Rüzgarlar genellikle güneyden, zamanla Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege bölgelerinde kuzeyden ve kuzeydoğudan hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında ise kuvvetli şekilde esecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Balıkesir’in batı kıyılarında şiddetli yağışlar ve fırtınalar bekleniyor. Bu durumun ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtiliyor. Dolayısıyla vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

İstanbul’da etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle trafik yoğunluğu önemli ölçüde artmış durumda. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yayınladığı haritaya göre, saat 09.00 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 81 seviyesine ulaşmış durumda.

Çanakkale’de ise Kuzey Ege’deki fırtına nedeniyle Gökçeada ilçesine planlanan feribot seferleri iptal edildi. Ege Denizi’nin kuzeyinde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle GESTAŞ firması tarafından feribot seferlerinin iptal edildiği duyuruldu. Gökçeada hattında bugün yapılması planlanan seferler gerçekleştirilemeyecek.

Ankara parçalı bulutlu bir hava bekliyor ve akşam saatlerinden sonra kuzeybatı bölgesinde sağanak yağışlar görülecek. İstanbul ve İzmir’de ise parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Özellikle İstanbul’un kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bursa, Adana, Antalya, Samsun, Trabzon, Erzurum ve Diyarbakır’da da benzer şekilde parçalı bulutlu veya az bulutlu bir hava bekleniyor.

Herkesin hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını önemle hatırlatırız.