İYİ Parti, CHP’nin İşbirliği Teklifini Reddetti: Yerel Seçimlerde Hür ve Müstakil Yola Devam!

İYİ Parti’den CHP’ye ret... Seçime ‘hür ve müstakil’ girme kararı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz hafta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret ederek, yerel seçimlerde işbirliği yapma teklifi sundu. Ancak dünkü toplantıda İYİ Parti, CHP’nin teklifini reddetme kararı aldı. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Evet, hayır kararı çıktı” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ziyaret sonrası toplanan GİK toplantısında üyelerin görüşlerini dinledi ve yapılan oylama sonucunda 2024 yerel seçimlerine İYİ Parti’nin kendi adaylarıyla hür ve müstakil olarak gireceği kararı alındı.

Parti Sözcüsü Zorlu, yapılan toplantı sonrası bir basın açıklaması yaparak GİK’in kararını paylaştı. Zorlu, GİK üyelerinin görüşlerini açık bir şekilde dile getirdiğini ve oylama sonucunda İYİ Parti’nin 2024 seçimlerinde hür ve müstakil olarak yoluna devam edeceği kararının alındığını belirtti.

CHP ise İYİ Parti’nin bu kararının ardından “2’nci A planı” ile devam edecek. CHP’nin 1393 belediyede kendi adaylarını çıkarmaya hazırlandığı belirtilirken, CHP kaynakları, İYİ Parti ile sınırlı da olsa bir işbirliği beklentisi içinde olduklarını ancak çıkan kararın sürpriz olduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Antalya kampında yaptığı açıklamada, “Bir B planımız yok, 2 tane A planımız var. İYİ Parti kabul ederse ittifak görüşmelerini yapacağız, kabul etmezlerse kendi adaylarımızı belirleyip sahaya çıkacağız” dedi.

Parti Meclisi’nden sonra MYK üyeleriyle toplanan Özel, İYİ Parti’nin kararını değerlendireceğini ve bugünkü Meclis grup toplantısında konuyla ilgili mesajlarını paylaşacağını bildirildi.

CHP’nin belirlediği strateji doğrultusunda, en az 1000 yerde örgüt denetiminde ön seçim yapılacağı açıklandı. Ayrıca, ön seçim yapılamayan yerlerde ise örgüt görüşleri ve adayların toplumsal karşılığına dayanarak çoklu adayların teke indirileceği ve mümkün olduğunca kadın adayların tercih edileceği vurgulandı.