“Sosyal Medyanın Yükselen İsimleri: Dilan Polat ve Şampiyonlar Ligi Fenomenleri”

Kim bu fenomenler

Sosyal medyada adından en çok söz ettiren kişi Dilan Polat’tır. Lüks bir yaşam süren ve bunu her fırsatta göstermekten çekinmeyen Polat, özellikle 4 yıl önce etrafındaki insanlarla çektirdiği bir fotoğrafı paylaşarak adını duyurmuştu. Ancak Dilan Polat’ın rüyası, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki soruşturma sonucunda kabusa dönüştü. Tüm mal varlıklarına el konuldu, şirketlerine kayyum atandı ve lüks arabaları kapısının önünden bir bir götürüldü. Üstelik eşi Engin Polat ve diğer aile fertleriyle birlikte tutuklandı. Kardeşi Sıla Doğu’nun “Senin görgüsüzlüğün yüzünden buradayız” sözü, durumu en iyi şekilde özetlemekte.

Dilan Polat’ın fotoğrafına giren diğer fenomenler, tam anlamıyla “yürü ya kulum” denilerek büyük bir başarı elde etmişlerdir. Hızla zenginleşen ve milyonlarca takipçiye sahip olan bu isimler, Dilan Polat’ın izinden gitmişlerdir. Güzellik merkezleri açarak, çeşitli ürünler satarak başarılarını sürdüren bu isimler de, Polat gibi başlarına gelen soruşturma nedeniyle kâbus yaşamaktadır. Mal varlıklarına el konulduğu gibi şirketlerine de kayyum atandı.

İşte fotoğrafta yer alan diğer fenomenler:

Eylül Öztürk: Sosyal medya hesabında 3.6 milyon takipçisi bulunan Eylül Öztürk, oyunculuk kariyerinin ardından iş insanı Barış Kenan Özkan ile evlenmiştir. Şu anda İstanbul ve İzmit’te toplam 11 güzellik merkezi işletmektedir. Ayrıca kendi kozmetik markasının ürünlerini de satmaktadır.

Merve Nur ve Yavuz Selim Korkut: “Şampiyonlar Ligi” çiftlerinden olan Merve Nur ve Yavuz Selim Korkut’un takipçi sayıları sırasıyla 1.2 milyon ve 148 bindir. Geçtiğimiz yıl bir yarışma programında arabayı kazanan bu çift, büyük bir başarı elde etmiştir.

Kadir ve Murat Yiğit: “Şampiyonlar Ligi”ndeki erkek fenomenler arasında yer alan Kadir Yiğit ve Murat Yiğit, Dilan Polat’ın güzellik merkezlerinde çalışan isimlerdir. Kadir’in takipçi sayısı 87 bin iken, Murat’ın takipçi sayısı 1.2 milyondur. Murat Yiğit ve eşi Yasemin Yiğit, Dilan Polat’ın şubelerinin franchise’ını alarak lüks bir yaşama adım atmışlardır.

Feyzanur ve Muhammet Oğuz Başar: Lüks yaşantılarıyla dikkat çeken başka bir çift olan Feyzanur ve Muhammet Oğuz Başar’ın takipçi sayıları sırasıyla 1.1 milyon ve 1.7 milyondur. Feyzanur, Dilan Polat’a ait güzellik merkezlerinden birini işletirken, Muhammet ise restoran işletmektedir.

İlke Ela Göz: Masadaki bir diğer isim olan İlke Ela Göz, 173 bin takipçiye sahip olup moda ve güzellik üzerine paylaşımlar yapmaktadır. Ayrıca gelecekte kendi giyim markasını oluşturma gibi bir hayali bulunmaktadır.

Tayyargiller: Özlem Altınok Öz ve Tayyar Taylan Öz çifti, “Tayyargiller” olarak tanınmaktadır. Özlem Altınok’un takipçi sayısı 2.5 milyon iken, Tayyar Taylan Öz’ün takipçi sayısı 490 bindir. Çiftin güzellik merkezleri ve klinikleri bulunmaktadır. Ayrıca “Drtayyaröz” markasıyla çeşitli ürünler de satışa sunulmaktadır.

İleyda ve Tolunay Topal: Masadaki bir başka fenomen çift olan İleyda ve Tolunay Topal, Dilan Polat’ın güzellik merkezlerinde yöneticilik yapmışlardır. İleyda’nın takipçi sayısı 667 bin iken, Tolunay’ın takipçi sayısı 2.2 milyondur. Ayrıca İleyda, kendi adıyla güzellik, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri satmaktadır.

Dilan Polat’ın yardımcıları olan Özbekistanlı Şule ve Nergis’in durumları da ortaya çıkmıştır. Şule’nin ikamet izni bitmiş ve Nergis’in ise turist vizesiyle ülkemize gelip kaçak durumda olduğu tespit edilmiştir. Gözaltına alınan bu ikili sınır dışı edilecektir. Ayrıca sosyal medya fenomeni Neslim Güngen ve eşi İnanç Güngen hakkında da soruşturma başlatılmış ve mal varlıklarına tedbir konulmuştur.

Çetin AYDIN / İSTANBUL