Sağlık Bakanı Koca: Sahra Hastanesi için Çalışmalar Devam Ediyor

Bakan Koca: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım isteyen Gazzeli çocuklara ulaştık

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Sahra Hastanesi için önemli çalışmalar yürütüldüğünü ve hasta transferi konusunda İsrail, Mısır ve Türkiye’nin oluşturduğu 3’lü koordinasyon ekibinin aktif olduğunu belirtti. Şu ana kadar 114 hasta ve 86 refakatçinin hastaneye getirildiğini ifade eden Bakan Koca, maalesef 63 yaşında iki hastanın kaybedildiğini bildirdi. Ancak diğer hastaların durumunda ciddi bir sorun olmadığını ve yakın takipte olduklarını dile getirdi. Önümüzdeki süreçte koordinasyon ekibinin hasta transferi çalışmalarına devam edeceğini vurgulayan Bakan Koca, asıl amaçlarının ise Sahra Hastanesini erken dönemde yerinde açarak hizmeti sunmak olduğunu söyledi.

Sahra Hastanesi için yapılan yer tespiti çalışmalarının sonuçlarından bahseden Bakan Koca, Gazze’de incelenen üç yerleşim yerinin altyapı açısından uygun olmadığının tespit edildiğini ifade etti. Bu sebeple daha uygun bir yer için fizibilite çalışmalarının yapıldığını ve Refah Sınır Kapısı’na daha yakın olan dördüncü bir noktanın uygun olduğu düşüncesine varıldığını açıkladı. İsrail Sağlık Bakanı ve Mısır Sağlık Bakanı ile yapılan görüşmeler sonucunda bu konuda mutabık kalındığını belirten Bakan Koca, önümüzdeki günlerde altyapısı daha iyi olan bu noktada Sahra Hastanesi’nin kurulacağını duyurdu. Bu durumda hastaların daha yerinde tedavi edilme imkanı bulacağını ve 20 ambulansın da sınır kapısında hazır beklediğini aktardı. Ekiplerin güvende olduğunu ve 3’lü koordinasyon ekibiyle birlikte güvenilir bir alanda Sahra Hastanesi kurma çabası içerisinde olduklarını vurgulayan Bakan Koca, herhangi bir can kaybı yaşanmadığını sözlerine ekledi.

Bakan Koca, ayrıca Gazze’deki çocuklara yönelik bir mesaj da ilettiğini belirtti. İki çocuğun adreslerine ulaşıldığını ve iletişim halinde olduklarını dile getiren Bakan Koca, bu çocukları Türkiye’ye getirmek istediklerini ifade etti.

Son olarak, Türk Tabipler Birliği ile ilgili devam eden hukuki sürece de değinen Bakan Koca, hekim haklarının ve saygınlığının sendikalarda değil tabip odalarında korunması gerektiğini ifade etti. Hekim arkadaşlarını tabip odalarını desteklemeye çağıran Bakan Koca, tabip odalarının sadece hekim haklarını ve saygınlığını korumayı amaçlayan bir kurum olması gerektiğini vurguladı.