Rize’deki Alışveriş Merkezinde Yılbaşı Süslemesi Tartışması!

AVM'deki yılbaşı süslemesi kenti karıştırdı: Haç işaretine benzetilince tepki topladı

Rize Müftü Mahallesi’ndeki bir alışveriş merkezinde, yeni yıl kutlamaları için süsleme çalışmaları başladı. Alışveriş merkezi önündeki cam yüzey, hediye paketi şeklinde bir ışıklandırma düzeneğiyle dekore edildi. Ancak bazı sosyal medya paylaşımlarında, bu süslemenin haç işaretine benzediği yönünde eleştiriler ve tartışmalar ortaya çıktı.

Alışveriş merkezi yönetimi, gelen tepkiler üzerine bir açıklama yaparak iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Tamamlanmayan ışıklandırma projesi hakkında yapılan açıklamada şöyle denildi: “Hediye paketi konseptine sahip olan bu ışıklandırma çalışmasıyla ilgili olarak, sosyal medyada doğru anlaşılmayan yanlış anlamaların düzeltilmesi için bir açıklama yapma gereği duyduk. Henüz tamamlanmayan bu projede kullanılan kurdele ve fiyonk figürleri ile tasarlanan ışıklandırma, tamamen kasıtlı bir şekilde farklı açılardan sunularak gerçeği yansıtmamaktadır.”

Açıklamanın devamında, “Alışveriş merkezimiz Rize’ye sosyal ve kültürel bir alan yaratma amacıyla yerli ve Rizeli bir ortaklık tarafından kurulmuştur. Yanıltıcı haberler, sadece alışveriş merkezimizi değil aynı zamanda Rize’nin ekonomisini ve istihdamını da olumsuz etkilemektedir. İtibarımızı korumak için gerekli adımları atma kararlılığımızı vurgularken, bu tür yanlış haberlerle ilişkilendirilen kişiler hakkında hukuki süreç başlatacağımızı ifade etmek istiyoruz. Rize halkının hassasiyeti bizim için önceliklidir. Ancak, doğru bilgiye ulaşılması ve yanlış anlamaların giderilmesi amacıyla bu açıklamayı yapma zorunluluğunu hissetmekteyiz.” şeklinde belirtildi.