Adalet Bakanı Tunç, İsrail İşgali ve Yargı Reformu Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Bakan Tunç: İsrail savaş suçu işliyor

Adalet Bakanı Tunç, yaptığı açıklamalarda İsrail’in Filistin topraklarını işgal ettiğini ve burada savaş suçu işlendiğini belirtti. İnsanların Gazze’de katliama maruz kaldığını ve bu durumun dünya tarafından kabul edildiğini vurguladı. İsrail hakkında açılan soruşturmanın uzamasının dikkat çekici olduğunu ve binlerce delilin İsrail’in katliamı gerçekleştirdiğini kanıtladığını söyledi. Türkiye’nin yanı sıra birçok BM üyesi ülkenin de suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Adalet Bakanı, bebek katliamının yaşandığı bir dünyada barıştan bahsetmenin mümkün olmadığını ifade etti.

SOMALİ CUMHURBAŞKANININ OĞLUNUN KAZASI

Son çıkan görüntülere göre, vatandaşımızın motosikleti arkadan çarptı. Olayın değerlendirilmesi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılacaktır. Vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Eğer bir suç varsa, bunun adalet önünde hesap verileceğini belirtti. Suç işleyen herkesin kanun karşısında eşit olduğunu vurguladı.

YARGI REFORMU ÇALIŞMALARI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, geniş kapsamlı bir yargı paketi hazırladıklarını ve çalışmaların son aşamada olduğunu söyledi. 67 maddelik paketin içinde Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen konuların da yer aldığını ifade etti. Tunç, çalışmanın Aralık ayı içinde tamamlanacağını ve Ocak ayında kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti. Yargı paketiyle ilgili çalışmaların Beştepe’de şekillendiğini ve en kısa sürede Meclis’te görüşüleceğini dile getirdi. Ayrıca Tunç, 2 yıl ceza alan bir kişinin en az 9-9,5 ay gibi bir süre cezaevinde kalmasının önemli olduğunu düşündüklerini belirtti. Cezaların en önemli özelliğinin caydırıcı olması gerektiğini ifade etti.