“Türkiye’de Yoğun Yağışlar Devam Ediyor: İstanbul’da Kar Neden Beklenmiyor?”

İstanbul'da kar yağacak mı? Prof. Dr. Orhan Şen'den kuvvetli yağış uyarısı: Sıcaklıklarda sert düşüş olacak

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların ardından Türkiye, yoğun yağışlarla karşı karşıya kalmıştır. Fırtına ve yağmur, birçok ilde olumsuz durumlar yaratmıştır. İstanbul’da ise son günlerde etkisini gösteren sağanak yağışın ne kadar süreceği ve kar yağışı olup olmayacağı merak konusu olmuştur. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından hava durumu tahminini paylaşarak konuyla ilgili bilgi vermiştir.

Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermiştir: “Bugün Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur beklenmektedir. Sıcaklıklar ise normal seviyelerde seyredecektir.”

Ayrıca, Prof. Dr. Orhan Şen’in yaptığı açıklamada şu bilgiler de yer almaktadır: “Bugün akşam ve gece saatlerinde Bursa, Balıkesir ve Çanakkale’de Kıyı Ege bölgesinde kuvvetli yağışlar beklenmektedir. Aynı şekilde Adana, Maraş, Osmaniye, Kilis, Antep ile İstanbul, Kocaeli, Yalova illerinde de kuvvetli yağışlar görülebilir. Yağışlar batı ve iç bölgelerde cuma ve cumartesi günleri devam edecek, doğuda ise pazartesiye kadar sürecektir. Hafta sonu ise sıcaklık düşecektir. İstanbul’da ise hava koşulları pek iç açıcı değildir. Sis ve pus, kirleticilerle birleşerek havayı olumsuz etkilemektedir. Yağışlar ise aralıklı bir şekilde devam etmekte olup, gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar beklenmektedir. Sıcaklık ise 13 derece olacaktır. Yarın 10, cumartesi 7 ve pazar günü ise 8 dereceye düşecektir. Kar yağışı ise görülmeyecektir.”

Haberin başka bir bölümünde ise şu bilgilere yer verilmektedir: “Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava olacağı tahmin edilmektedir. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Tokat çevresinde yağmur ve sağanak yağışlar beklenmektedir. Özellikle öğleden sonra Bursa ve Balıkesir çevreleri ile Çanakkale’nin doğu ilçelerinde, akşam ve gece saatlerinde Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Antalya, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar gözlemlenebilir. Sabah saatlerinde ise iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis olması beklenmektedir.”

Hava sıcaklıklarının ise Marmara ve Kıyı Ege bölgelerinde mevsim normalleri civarında seyredeceği ve diğer bölgelerde ise normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde olacağı tahmin edilmektedir. Rüzgarlar genellikle güneyden esecek olup, kuzeybatı kesimlerinde kuzeyden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülmektedir.

Yoğun yağışların olacağı bölgelerde dikkatli olunması ve tedbirli davranılması gerekmektedir.