“Restoranın Önünde Yavrularını Besleyen Köpek, İnsanların Takdirini Kazandı”

Anne köpeğin şefkati! Görenleri duygulandırdı

Yozgat’ta bulunan bir restoranda şef garson olarak çalışan Şakir Süsler, 3 ay önce ilginç bir olayla karşılaştı. Restoranın önüne gelen bir köpeğin aldığı yemeği ağzında taşıdığını fark eden Süsler, köpeğin yavrularına götürdüğünü gözlemledi. Bu durumdan etkilenen Süsler, her gün köpeğe yiyecek vererek yavrularına ulaştırmasına destek olmaya başladı. Köpeğin poşetteki yiyecekleri ağzıyla metrelerce taşıması, Süsler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi ve sosyal medyada paylaşıldı. Video büyük ilgi gördü ve izlenme rekorları kırdı.

Süsler, köpeklere olan bu yardımının kendisine büyük mutluluk verdiğini ifade etti. Her gün poşete koyduğu yiyecekleri köpeğin önüne bırakan Süsler, köpeğin yiyecekleri yavrularına taşımasının tarifsiz bir mutluluk olduğunu söyledi. Ayrıca, anne ve yavruları zaman zaman kendisi tarafından da besleniyor. Süsler, köpeklerin soğuk havalarda korunması için kulübe yapma planları yaptığını da belirtti.

Şakir Süsler, her gün saat 16.00’da anne köpeğin restoranın önüne geldiğini belirtti. “Bu hayvanlar biz insanoğluna muhtaç, özellikle de bir anne olduktan sonra durum daha da farklı hale geliyor. Her gün yemeğini hazırlıyorum ve poşete koyuyorum. Saat konusunda hiç şaşmaz, her zaman aynı saatte gelir ve yavularının kısmetini buradan alır. Yavrularını beslemeden kendisi de yemek yemez. Her gün saat 16.00’da elimizde ne varsa poşete koyarız, o da alır ve yavrularına götürür. Anne köpeğin yanında 3 yavrusu var ve ben yaklaşık 3 aydır onları besliyorum” dedi.

Kış aylarında köpeklerin barınması için kulübe yapma planlarının olduğunu belirten Süsler, “Yozgat’ın kış şartları oldukça zorlu geçiyor, bu yüzden bu hayvanlar için bir yuva yapmam gerekiyor. Onları korumak amacıyla küçük bir kulübe yapmayı düşünüyorum. Onlar, Tanrı’nın sessiz kulları, biz de onlara bakıp sahip çıkmak zorundayız. Onlar da bir can, bir anne ve yavruları da bakıma ihtiyaç duyuyorlar. Mümkün olan her imkanda onlara yardımcı olmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.