İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in Meclis Grup Toplantısında Yaptığı Konuşma ve Parti İçindeki İstifalar

Akşener’den ittifak çıkışı: Maskeli baloya boyun eğmeyiz

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Biz sıfır toplamlı ittifak düzenine karşı büyük bir mücadelenin içindeyiz ve bu mücadele yeni bir aşamaya geçiyor. Türkiye’nin Demokratik Milli Yükselişini başlatmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Zorlu günler yaşadık, saldırılara, hakaretlere ve iftiralara maruz kaldık. Bundan sonra da kolay bir süreç bizi beklemiyor. Karşımızda dikenlerle dolu zorlu bir yol var. Bu yolculukta iftiralarla karşılaşacağız, tehditler alacağız. Hatta bizi hedef gösterenlerin tetikçileri üzerimize salınıp bizi zor durumda bırakacaklar. Ancak şunu iyi biliyorum ki biz bütün bu zorluklara karşı dik duracak, mücadelemizi sürdüreceğiz. Bize saldıranlar tüm güçleriyle üzerimize gelecekler, yaylım ateşine tutacaklar. Ama biz daha önce de böyle zorluklarla karşılaştık. Biz pes etmeyiz, biz alışığız. Gelen tanklara, toplara, tüfeklere hiç aldırmayız. Biz sadece milletimize hesap veririz. Siyasi hayatım boyunca hep mücadele ettim, otoriteyle mücadele ettim. Bu nasıl bir şeydir diye düşündüm. Biraz da rahat etmek istedim ama olmadı. Ancak biz buna alışığız. İttifak adı altında manda ve himaye tuzağına da izin vermeyeceğiz. Türk milletini sömürmeye yönelik bu plana boyun eğmeyeceğiz. Bu mücadeleyi başkalarının senaryosuna figüran olmadan, başkalarının siyasi kariyerlerine adım atmadan vereceğiz. Ve bu kutlu mücadelede sadece milletimize hesap vererek, özgür ve bağımsız olarak dimdik ilerleyeceğiz. Erlik günü gelmiştir. İYİ Parti’nin tüm üyeleri artık sahnede görünmektedir. Tüm teşkilatımızla birlikte sahneye çıkacağız. Özgür ve bağımsız olarak milletimizle buluşacağız. Biz sadece siyasi bir tercih yapmadık, Türk siyasetinde milletimiz için yeni bir yol açtık. Ne kadar çakal olursa olsun, kurt ancak ayağa kalktığında belirginleşir. Bizim için de şimdi ayağa kalkma zamanı gelmiştir. Son gücümüzle kara kışın önünde güneşi doğurmak için mücadele edeceğiz.”

Akşener’in Nihal Atsız’ın “Varsağılar” şiirinden okuduğu dizeler ise tartışma yarattı. “Er tez gider, korkak yavaş” dizeleriyle ilgili sosyal medyada Mansur Yavaş’a gönderme olduğu yorumları yapıldı. Ancak İYİ Parti tarafından yapılan açıklama, Mansur Yavaş’ın ima edilmediğini belirtti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Mansur Yavaş ile hiçbir ilgisi yok. Gerçek dışı, manipülatif benzetmeler” dedi.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun yerel seçimlere “özgür ve bağımsız” olarak katılma kararının ardından, partiden bir istifa daha oldu. İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifasını duyurdu. Yanıkömeroğlu, İYİ Parti’nin kuruluş amaçlarından uzaklaştığı gerekçesiyle istifa ettiğini belirtti. İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın daha önce ihraç edilmesiyle birlikte İYİ Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 40’a düştü.