Hava Durumu: Ülke Genelinde Yoğun Yağışlar ve Kuvvetli Rüzgarlar Bekleniyor

Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu: Hafta sonu donacağız! İstanbul dahil 14 kentte yağış alarmı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeye göre, ülkemizin genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Doğu Anadolu’nun doğusu, Rize çevreleri ve Artvin kıyıları dışında her yerde yağmur ve sağanak yağışlar gözlenecek. Akdeniz kıyılarında ise gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Marmara’nın doğusu, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güneybatısı, Çanakkale’nin doğusu, Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağışlar olacak. Antalya’nın merkez ve batısı, Mersin çevreleri ve Adana’nın güney kesimlerinde yer yer çok kuvvetli yağışlar görülebilir. Antalya’nın doğusunda ise çok kuvvetli ve bazı bölgelerde şiddetli yağışlar bekleniyor. Marmara ve Kıyı Ege bölgelerinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında seyredecek. Diğer bölgelerde ise mevsim normallerine yakın olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, Marmara’nın doğusu, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güneybatısı, Çanakkale’nin doğusu, Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) yağışlarla birlikte sağanak yağış ve gök gürültüsü bekleniyor. Mersin ve Adana’nın güney kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) yağışlar görülebilir. Antalya’nın doğusunda ise çok kuvvetli ve bazı bölgelerde şiddetli (51-100 kg/m2) yağışlar olabilir. Özellikle Antalya-Konya yolunun Alacabel mevkiinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar olacak. Bu yoğun yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Marmara ve Kuzey Ege’de kuzeyli yönlerden, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ise güneyli yönlerden kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) bekleniyor. Bu yüksek rüzgarlar nedeniyle olumsuzlukların yaşanabileceği (ulaşımda aksamalar vb.) göz önünde bulundurulmalı ve dikkatli olunmalıdır.

Meteoroloji, bugün İstanbul dahil olmak üzere toplamda 11 kente sarı, 3 kente ise turuncu kodlu uyarıda bulundu. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) de bugün yapılacak seferlerini iptal etti. İptal edilen seferler arasında İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya), Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Armutlu (İhlas), Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), Armutlu (İhlas)-Bursa (Mudanya) olmak üzere karşılıklı 14 deniz otobüsü seferi bulunmaktadır.