“Eryaman Köprülü Kavşak Projesinin İptali Tepkilere Sebep Oluyor, Hayatını Kaybeden Genç Kadın Vakası Üzüntü Yaratıyor”

Gamze’yi ne öldürdü kaza mı iptal mi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Etimesgut ilçesinde bulunan Ankara çevre yoluna Eryaman semtine gidiş ve çıkış sağlamak amacıyla planlanan köprülü kavşak ve yaya geçidi projesinin iptali için Şehir Plancıları Odası’na başvurdu. Ankara 11. İdare Mahkemesi, yapılan plan değişikliği işleminin birçok eksiklik içerdiğini ve donatı alanlarının bütünlüğünü bozduğunu, Göksu kavşağına yakın bir mesafede kavşak oluşturmanın trafik güvenliğini tehdit edebileceği gerekçesiyle iptal kararı verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, proje alanına “Bu noktada yapılacak köprü ile Eryaman bölgesine giriş çıkışın yol güzergâhına ait imar planları, Şehir Plancıları Odası tarafından açılan dava sonucu iptal edilmiştir. Yayaların karşıya geçiş için Göksupark girişi yonca kavşak bölgesini kullanmaları önemle rica olunur” yazılı bir tabela astı. Bölgedeki 3 mahallenin muhtarları, tabela önünde bir basın açıklaması yaparak proje iptaline tepki gösterdi. Ancak, açıklamadan bir gün sonra aynı bölgede yolun karşısına geçmek isteyen Gamze Gürel (28), bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Gamze Gürel, iş yerinde sekreter olarak çalışırken hayatını kaybederken, sürücü gözaltına alınıp ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Hayatını kaybeden Gamze Gürel’in babası Abbas Gürel, kavşak ve yaya geçidi projesinin iptal edilmesine tepki gösterdi. Abbas Gürel, “Belki de bu köprülü kavşak yapılsaydı kızım hâlâ hayatta olurdu. Bu projenin bir an önce gerçekleştirilmesini ve bölgede bir yaya geçidinin olmasını istiyorum. Kızım öldü, başka evlatlar ölmesin. Hukuki olarak hakkımızı arayacağız” şeklinde konuştu.