“Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü’nde İnsan Haklarına Dikkat Çekti”

Erdoğan ‘Dünya İnsan Hakları’ için seslendi: Adil bir dünya mümkün ama ABD ile değil



‘İnsanlığın Yüzü’ Programında Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnsan Haklarına Dikkat Çekti

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından, Dünya İnsan Hakları Günü sebebiyle ‘İnsanlığın Yüzü’ adlı bir program düzenlendi. Bu önemli etkinliğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Erdoğan: “Dünyanın Pek Çok Yerinde İnsan Hakları Ayaklar Altında”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 75. yılını hatırlatarak, “daha adil, daha özgür, daha insan odaklı bir dünya idealiyle kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi 75 yıldır uluslararası topluma sorumluluklarını hatırlatmayı sürdürüyor..” şeklinde konuştu.

George Floyd ve Aylan Bebek Dramı

Konuşmasında George Floyd ve Aylan Bebek olaylarını anan Cumhurbaşkanı, “Aylan bebeğin ölümü Batı’yı insafa getirmedi. Filistin kefhiyesiyle gezen 3 genç ABD’de sokak ortasında silahlı saldırıya uğradı.” dedi.

Gazze Vahşetine Ses Çıkaran Çıkmıyor

Gazze’deki katliamlar konusunda sesini yükselten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün Gazze’de sadece çocuklar, kadınlar, yaşlılar, gazeteciler değil aynı zamanda insanlığa dair tüm değerler de katledilmektedir. Bu vahşet karşısında uluslararası kuruluşlar ve insan hakları örgütleri hiçbir somut adım atmıyor..” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: “Birleşmiş Milletler, İsrail’i Kollama Konseyi Oldu”

Erdoğan konuşmasında Birleşmiş Milletler’in İsrail’e bakış açısını eleştirerek, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden bir umudumuz, beklentimiz kalmadı. Görevi küresel barışı ve istikrarı korumak olan güvenlik konseyi 7 Ekim’den bu yana İsrail’i koruma ve kollama konseyine dönüştü…” cümlesini kullandı.

31 Mart Yerel Seçimlerine Gönderme

Erdoğan, yerel seçimlerin önemine değinerek, “İnsanın hak ve hukukunun söz konusu olduğu hiçbir alanı boş bırakmıyor, görmezden gelmiyor, ihmal etmiyoruz…” dedi.

Başıboş Hayvan Problemine Çözüm Müjdesi

Sokak hayvanları konusunda vatandaşların şikayetlerini dikkate alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ” Vatandaşlarımızın bizar olduğu ne varsa, hepsinin de çözümünü bulmak ve uygulamak bizim asli vazifemizdir…” şeklinde bir müjde verdi.

Fransız Dergi Charlie Hebdo’ya Protesto Şarkısı

‘İnsanlığın Yüzü Programı’nda ayrıca, Aylan bebeğin cansız bedeninin çizimine yer veren ve bu sebeple eleştirilen Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo’ya karşı Yücel Arzen’ın Fransızca yazdığı şarkı, Hande Güç Onur tarafından seslendirildi.