“Özbekistanlı Kadınlar Kaçak Çıktı: Sosyal Medya Paylaşımları Tepki Topladı”

Paylaşımı tepki çekti

Özbekistanlı Kadınların Kaçak Durumda Olduğu Tespit Edildi

Gözaltına alınan ve tutuklanan Polat çiftinin yaşadığı evde devam eden hayat iki Özbekistanlı kadın tarafından konuşuldu. Çift, sosyal medyada önemli bir takipçi kitlesi bulunan Şule’ye evde yer verdi ve bu kadının Özbekistan’dan akrabalarını evine taşıdığı da söylendi.

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Evin Durumunu İnceledi

Şube Müdürlüğü ekipler fincan dolusu iddialar üzerine, evi hemen kontrol etti. Şule’nin ikamet izni bitti ve herhangi bir yenileme olmadı. Ancak daha şaşırtıcı olan, Nergis’in 9 ay önce Türkiye’ye turist vizesi ile girdiği ve şu anda kaçak olduğunun saptanmış olması.

Gözaltına Alınan Şule ve Nergis Sınır Dışı Edildi

Her iki Özbekistanlı kadın da, durumlarının tespit edilmesinin ardından Selimpaşa Geri Gönderme Merkezi’ne sevk edildi. Burada yapılan işlemlerin tamamlanmasının ardından Şule ve Nergis, uçakla Özbekistan’a sınır dışı edildiler.

Şule ve Nergis’in Sosyal Medya Paylaşımları Tartışma Yarattı

Ülkesine sınır dışı edildikten sonra Şule, sosyal medya hesabından uçağın ve Özbekistan’daki evinin görüntülerini içeren bir paylaşımda bulundu. Bu paylaşımda Şule: “Millet olarak rahatlayın ama bir şeyi de unutmayın. Çok mutluyum çünkü alnımın akıyla memleketime gidiyorum” ifadelerini kullandı. Bu paylaşımda yer alan “Alnımın akıyla memleketime gidiyorum” ifadesi tartışmalara sebep oldu ve sosyal medya kullanıcılarından tepki gördü. Kullanıcılar, “Sen güle oynaya gitmedin, sınır dışı edildin!”, “Hâlâ konuşuyorsun, kaç yüzün var, gitmiyorsun devlet gönderiyor seni” ve “Kovulmasan asla gitmezdin, devletim kovduğu için gidiyorsun” şeklinde yorumlarda bulundu.