“Kocaeli’deki Büyük Fabrika Yangını Kontrol Altına Alındı”

Lojistik deposunda korkutan yangın

Kocaeli’deki Fabrika Yangınına 82 Araç ve 209 Personelle müdahale edildi

Çevre sakinlerinin 112’yi arayarak bildirdiği Kocaeli Gebze Teknopark’taki yangına AFAD, sağlık ekipleri, itfaiye, UMKE ve polis hızla müdahale etti. Yangın hızla geniş bir alanı kapladı ve itfaiye ekipleri için takviye su tankerleri İstanbul ve çevredeki diğer illerden talep edildi.

8 Saatte Kontrol Altına Alındı

Takviye ekiplerle birlikte, 209 kişilik personel ve 82 araçlık büyük bir ekip yangına müdahale etti. Lageyle ilgili bilgi veren Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, yangında can kaybı yaşanmadığını belirtti. Ekiplerin uzun süren çabası sonucunda yangın, dün saat 12.00 sıralarında tamamen kontrol altına alındı.

21 bin Metrekarelik Alan Etkilendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer İslamoğlu, yangının etkilediği alan hakkında bilgi verdi. İslamoğlu, “Yaklaşık 12 bin metrekarelik kapalı alanın yanı sıra, toplamda 21 bin metrekarelik açık alanı da etkileyen yangın sonucunda birçok depolama malzemesi tamamen yandı. Ancak yangını kontrol altına almayı başardık ve başka fabrikalara sıçramasını engelledik. Şu anda kontrollü bir şekilde soğutma çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.