“37 İlde Gerçekleştirilen “KAFES-18 OPERASYONU” ile 39 Organize Suç Örgütü Çökertildi”

37 ilde dev 'Kafes' operasyonu! Bakan Yerlikaya açıkladı: 39 organize suç yapısı çökertildi

Bakan Yerlikaya’nın sosyal medyadan yaptığı paylaşımı SEO kurallarına uygun bir şekilde haber metnine dönüştüreceğim:

“37 ilimizde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “KAFES-18 OPERASYONU” sonucunda 9 ulusal ve yerel organize suç örgütü ile birlikte 30 silah ve elverişli malzeme sağlayan suç grubu olmak üzere toplamda 39 organize suç örgütü ortaya çıkarıldı. Bu operasyon kapsamında organize suç örgütü liderleriyle birlikte 257 şüpheli gözaltına alındı. Bütün halkımıza duyurulur ki, hangi boyutta olursa olsun huzurumuzu kaçıran organize suç örgütlerine ve çetelere fırsat vermeyeceğiz. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, İl Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlükleri tarafından İstanbul, Adana, Diyarbakır, Çanakkale, Eskişehir, Mersin, Muğla, İzmir ve Niğde’de başta olmak üzere toplamda 37 ilde “KAFES-18 OPERASYONU” düzenlendi.

Yapılan soruşturmalar sonucunda, bu organize suç örgütlerinin işyerlerine saldırdıkları, iş insanlarını tehdit ederek yağmaladıkları, silah ticareti ve uyuşturucu madde ticareti yaptıkları, gelir paylaşımı sırasında anlaşmazlık yaşanması halinde birbirlerine silahlı saldırılar düzenledikleri, oto galeri ve restoranlar gibi işletmeleri borç bahanesiyle tefecilik yaparak tehdit ettikleri, özel güvenlik şirketi aracılığıyla eğlence mekanlarının güvenlik faaliyetlerini ele geçirdikleri, kabul edilmeyen eğlence mekanlarına ve işletmecilere silahlı saldırılar gerçekleştirdikleri, yasadışı faktoring ve çek kırmaya benzer illegal faaliyetlerde bulundukları, dernekler kurarak iş adamlarından yardım toplama adı altında yağma yapıldığı ve alacak verecek meselelerine silah zoruyla müdahale ettikleri tespit edildi.

Bu operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyoruz. Milletimiz sizinle gurur duyuyor. Dualarımız sizinle birlikte. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Hepsini tek tek yakalayarak adaletin önüne çıkaracağız.”