ABD’nin PKK/YPG İle Ortak Tatbikatına Tepki: Milli Savunma Bakanlığı Açıkladı

MSB kaynaklarından ABD’ye tatbikat tepkisi

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD’nin PKK/YPG ile ortak tatbikat yapmasına karşı olduğunu belirtti ve “ABD’nin Suriye’de terör örgütü PKK/YPG-SDG ile faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. ABD’den beklentimiz, bu terör örgütüne verdiği tüm yardım ve desteği sonlandırması ve terörle mücadelemize samimi destek vermesidir” şeklinde bir açıklama yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk ise bakanlıkta düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında şunları söyledi: “Son bir haftada Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 43 terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca, geçtiğimiz hafta içinde 3 PKK mensubu Habur’daki Hudut Karakolumuza teslim oldu. Teröristler için tek çıkış yol, Türk adaletine teslim olmaktır.”

Sınır güvenliği konusunda da önlemlerin yoğun bir şekilde alındığını belirten Aktürk, son bir haftada yasa dışı yollarla sınırdan geçmeye çalışan 227 kişinin yakalandığını ifade etti. Bu kişiler arasında 3 FETÖ üyesi, 3 PKK mensubu ve 1 DEAŞ militanı olduğunu belirten Aktürk, toplamda 3.374 kişinin sınırdan geçmesine engel olduklarını söyledi. Operasyonlar kapsamında geçtiğimiz hafta 143 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.

Gazze’ye yönelik insani yardımların devam ettiğini belirten Aktürk, 12 Aralık’ta A400M uçağıyla 2 ton tıbbi malzeme ve 10 sağlık personelinin bölgeye ulaştırıldığını ve 129 Gazze vatandaşının daha ülkemize getirildiğini bildirdi. Bu vatandaşların çoğunun acil tedaviye ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Aktürk, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Yer Altı Görüntüleme Cihazı, Mini/Mikro İHA’lara Karşı Karıştırma ve İmha Sistemi ve Yeni Nesil T-155 Kundağı Motorlu Fırtına Obüsü gibi yeni silahların muayene ve kabul faaliyetlerinin tamamlandığını duyurdu.

Yunanistan ile ilişkilerin geliştirilmesi için yapılan Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı’nın olumlu bir adım olduğunu belirten bakanlık kaynakları, “Heyetler arası görüşmelerin 2 yıldan uzun bir süredir ara verdiği dikkate alındığında, bu toplantıların tekrar başlaması önemlidir. Bir sonraki toplantının Atina’da yapılması için planlamalar başlatılmıştır. Güven Artırıcı Önlemler Toplantıları, problemlerin çözümüne değil, olumlu atmosferin devamını sağlamaya ve karşılıklı güveni artırmaya yöneliktir. Son toplantıda da olumlu gelişmeler kaydedilmiştir” şeklinde konuştu.