Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu İstanbul Buluşması

Özel’den İmamoğlu’na ziyaret: En büyük güvencem İstanbul İttifakı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in Fatih’teki cenazesine katıldıktan sonra Parti Meclisi’nin kararıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ekrem İmamoğlu ile Saraçhane’de bir araya geldi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de Saraçhane ziyaretinde hazır bulundu.

Özgür Özel, Saraçhane ziyaretinden sonra İstanbullulara hitap ederek, “Geçen sefer 31 Mart’ta israfın son bulması için oy kullandılar. İstanbul’u seven dürüst yüreklerin bir kez daha hakkı teslim edeceğine inanıyorum. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, İstanbul’u seven herkesi, bu başkana sahip çıkmaya davet ediyorum. İstanbullulara Ekrem Başkan’ı emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

İttifak konusu ve Muharrem İnce ile görüşme ihtimaline dair soruya cevap olarak, Özgür Özel, “Siyasette hiçbir ihtimal tamamen sıfırlanmaz ama İstanbul İttifakı’nın önüne geçemeyiz. İstanbul ittifakını İstanbullular oluşturdu. En büyük güvencemiz İstanbul ittifakıdır. Memleket Partisi gibi bir partiden gelen bir randevu talebini geri çevirmemiz mümkün değil. Önümüzdeki günlerde Sayın Muharrem İnce ile bir araya geleceğiz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise İstanbul halkının 5 yıl daha görev izni vereceğine inandığını belirterek, “2024 yılına gelindiğinde İstanbul halkıyla birlikte İstanbul ittifakını daha güçlü bir şekilde sürdürecek ve devam eden projelerimizi tamamlayarak yeni ve güçlü projeleri İstanbullularla buluşturacağız” şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu’nun Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’ya hakaret ettiği iddiasıyla yeniden yargılandığı davada ise ikinci kez beraat etti. Şadi Yazıcı, Ekrem İmamoğlu’nun kendisine hakaret ettiğini iddia ederek suç duyurusunda bulunmuştu. Ekrem İmamoğlu, basit yargılama usulü ile yapılan yargılamada beraat etti. Şadi Yazıcı’nın itirazı üzerine yapılan yeniden yargılamada ise mahkeme bir kez daha beraat kararı verdi.