“Ünlü İsimlerin Dolandırıldığı İddiasında Seçil Erzan’ın İfadesi ve Telefon İncelemesi”

Seçil’in kırık telefonundan 180 bin mesaj çıktı

Eski bir haber editörü olarak, size gönderdiğim haber metni aşağıda verilmiştir:

Seçil Erzan isimli şahsın, spor dünyasının ünlü isimlerinin de aralarında bulunduğu 19 kişiyi dolandırdığı iddia edilmektedir. 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 bin TL değerinde dolandırıcılık gerçekleştirdiği iddiasıyla gözaltına alınan Seçil Erzan, Çorlu’daki evinde yapılan aramada, çalışır haldeki iPhone cep telefonları ile birlikte ekranı kırık bir iPhone’u da bulunmuştu. Seçil Erzan, 3 Mayıs tarihinde verdiği ikinci ifadesinde kırık telefon hakkında açıklama yapmıştır.

Seçil Erzan ifadesinde, “Gözaltına alınmadan önce banka tarafından bana tahsis edilen bir telefon ve hat aldım. Evimde yapılan aramada iki farklı telefon ve hat bulundu. Bunlardan biri bankanın bana tahsis ettiği telefon ve hat. Telefon tamamen şifresizdir. Ancak banka, bana bu telefonu verirken önceki telefonumu kırmamı ve içindeki yazışmaları silmemi istedi. O an korkup telefonun ekranını kırdım. Whatsapp mesajlarını silebildiğim kadar silmiştim. Yine de bu telefonu güvenlik amaçlı olarak sakladım. Şu anda bu telefonu size teslim etmek istiyorum. Telefonumda silinen mesajlar olsa bile geri getirilebilir mi diye merak ediyorum. Özellikle Semih Kaya ve Fırat Özdemir tarafından bana yönelik nasıl tehditlerde bulunulduğunu görebilirsiniz.” şeklinde ifade verdi.

Seçil Erzan’ın verdiği şifreyle birlikte kırık telefon İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki uzman polisler tarafından incelendi. Telefonun belleğinden silinen mesajlar başarıyla geri getirildi. Bu sayede 180 bin adet Whatsapp mesajı elde edildi. Mesajlar, soruşturmayı yürüten ve dosyayı takip eden polis memurları tarafından incelenmeye başlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önce Seçil Erzan ve diğer şikayetçilerin ifadelerinde adı geçmeyen bazı kişileri soruşturmaya dahil etti. Ancak Seçil Erzan dosyasıyla ilgili olarak, daha önce müşteki olarak ifade veren Fatih Terim’in banka hareketlerinin incelenmesini talep etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatih Terim’in banka hesaplarının tespit edilmesi ve hesap hareketlerinin incelenmesini istedi.

Fatih Terim’in avukatı Zafer Ertek ise “Sayın Terim’in başvurusu üzerine başlatılan hukuki süreç devam etmektedir. Basında yer alan haberlerde bahsedilen banka hesaplarıyla ilgili yapılan soruşturma, Sayın Terim’in ayrı dosyası ile ilgili olup, devam eden davayla bir ilgisi bulunmamaktadır.” şeklinde açıklamada bulundu.