İYİ Parti İBB Meclis Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ın İstifası ve Ardından Gelişen Sert Açıklamalar

Meral Akşener 'Bu bir savaş ilanıdır' demişti... Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama geldi: Bazen hadlerini aşıyorlar

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclis Grup Başkanvekili İbrahim Özkan görevinden ayrıldıktan sonra, İYİ Partili İBB Meclis üyeleri Özkan’ı yeniden Başkanvekili olarak seçmişti. Bunun üzerine İYİ Parti’den CHP’ye yönelik sert açıklamalar gelmeye başladı. İYİ Parti Genel Merkez Kurumsal İlişkiler Başkan Yardımcısı Mete Koca, sosyal medya hesabından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İYİ Parti Meclis Üyesi İbrahim Özkan’ı etiketleyerek “Seni başkan seçtirmeyeceğiz” mesajını paylaştı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise, parti içindeki istifaların ardından CHP’yi eleştirerek şunları söyledi: “Bunun adı operasyon siyasetidir, bunun adı eleştiri siyaseti değildir. Partimize yönelik planlı bir saldırının olduğunu ifade etmek istiyorum.” Zorlu, İYİ Parti meclis üyesinin başka bir ilin meclis üyesiyle yaptığı konuşmayı anlatarak, planlı bir saldırının olduğunu vurguladı. Zorlu’nun ifadelerine göre İBB meclis üyesi, bir TV kanalında toplu istifaları duyuracaklarını ve diğer meclis üyelerinin de istifa etmesini istemişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise bugün Uşak’ta yaptığı konuşmada Ekrem İmamoğlu’nun adını anarak sert sözler kullandı. Akşener, partilerine operasyon yapıldığını iddia ederek “İkisi de korktu” dedi. Akşener ayrıca, Ankara’nın paylaşıldığını ve kendisine bilgi verilmediğini söyledi. Bu durumu siyasi bir parti iç işlerine müdahale olarak değerlendiren Akşener, “Bunu bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum, varım” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Akşener’in konuşmasının ardından bir açıklama yaparak şunları söyledi: “Bir kısım dostlar oyuna geliyorlar, bazen hadlerini aşan cümleler kurabiliyorlar. Yıllarca her oyunu denediler. Biz pes etmeyeceğiz siz pes edeceksiniz. Şimdi de yeni bir oyunla karşı karşıyayız. Omuz omuza mücadele ettiğimiz dostlarımızı bize karşı kışkırtıyorlar. Bunları üzülerek takip ediyorum. Benim Allah’ın bir lütfu, kötü sözleri kulağım hiç duymuyor.”