Meral Akşener, İYİ Parti’nin Aday Tanıtım Toplantısında Önemli Açıklamalarda Bulundu

Akşener, 'Bu bir savaş ilanı' dedi, açık açık meydan okudu: İkisi de korktu, kabul etmedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Uşak’a geldiği aday tanıtım toplantısında parti il başkanlığında önemli açıklamalarda bulundu. Akşener, “Yalnız başımıza, bağımsız ve özgür bir şekilde seçimlere girmeye karar verdik. Maalesef çekmediğimiz hakaret ve duymadığımız iftira kalmadı. Son zamanlarda ağır bir grip geçirdim ve evden dışarı çıkamadım. Televizyonda uzun zamandır takip etmediğim bir programda sürekli eleştiriler duydum” şeklinde konuştu.

Akşener, “İlk kez Türkiye’yi bir konuda birleştirmişiz, bu bizi mutlu ediyor. Öncelikle bana hakaret etmeye, ardından da size hakaret etmeye odaklanmışlar. Parti kuruluş amacımız başkalarına karşı bir şey yapmaktan ziyade, herhangi bir amacı elde etmek için kurulan bir parti değiliz. Şu anda herkesin parmaklarını uzanan bir alanda olduğu bir durum oluşmuş. Merhum Muhsin Başkan’ın dediği gibi, tarlamızı ektik ama henüz tarlamıza bir el uzanan olmadı ama bu eli kırarım” ifadelerini kullandı.

Akşener, “Bizi tolere etmişler çünkü onlara işlerine geldi. Şimdi de zorla dediklerini yapmaya çalışıyorlar. Cumhuriyet ve Atatürk onlara umursamaz bir şekilde geliyor, bu durum beni çok üzdü. Görünen o ki bir el devreye girmiş durumda. İlçe başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, il kurulu üyelerimiz ve gençlik kollarımız aranarak “ayrılın” deniliyor, nedeni ise Yüksek İstişare Kurulu’nun verdiği kararın ortadan kaldırılması. GİK’e kararı ben aldırmadım, arkadaşlarım kendi kararlarını aldılar ve bu kararlarıyla gurur duyuyorum” dedi.

“Ankara’da da İstanbul’da da tek başımıza giriyoruz” diyen Akşener, “Tek başımıza seçimlere giriyoruz, her yerde tek başımıza mücadele ediyoruz. İlçelerde de tek başımıza yarışıyoruz. Sonunda başaracağımıza inanıyorum. Başarısızlık durumunda da sorumluluğu yerine getireceğim” diye ekledi.

Geçmişteki bir açıklamasına atıfta bulunan Akşener, “Daha önce bir TV programında tehdit edenlere karşı parmaklarını teker teker kırarım demiştim. Ancak şimdi gördüm ki, Türk milleti dostumuz ve müttefikimizdir. İmamoğlu ve Yavaş’a gelince, ikisi de korktu ve isteklerimizi kabul etmedi. Milletin isteği olanları masaya getirdim, ancak kabul edilmedi” şeklinde konuştu.

Dünkü olayın önemli bir milat olduğunu söyleyen Akşener, “Şu ana kadar hiçbir siyasi partinin iç işlerine ahlaki olarak karışmadık. Ancak dünkü açıklamaları dinlediğimde, sözler verildiğini ve insanların istifa ettirildiğini gördüm. Eğer bu bir savaş ilanı ise, kabulümü beyan ederim” diyerek sözlerini tamamladı.