Dikkate Değer Cinayet Olayı: Kemer’de Gerçekleşen Ölüm Vakası Sonucu Tutuklama

Dövizciyi vahşice öldürüp paraları çaldı, mahkemede kendini böyle savundu

Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı Beldibi Jandarma Karakolu kara yolu devriye ekibi, geçtiğimiz yılın Eylül ayında saat 10.30 sularında, D-400 kara yolundaki Çifteçeşmeler mevkisinde park halinde olan 07 K 7720 plakalı bir araç olduğunu fark etti. Jandarma ekibi aracı kontrol ettiğinde, direksiyondaki kişinin boyun bölgesinin kan içinde olduğunu keşfetti. Sağlık ekibi, jandarma tarafından haber verilmesi üzerine olay yerine geldi ve direksiyondaki kişinin boğazının kesildiğini ve öldüğünü teşhis etti. Gerçekleştirilen inceleme sonucunda, ölen kişinin Ramazan Kırınfıl olduğu belirlendi. Jandarma Olay Yeri İnceleme ekibi, aracın parmak izlerini incelemeye alırken, yapılan aramada ise önemli miktarda para bulundu. Ramazan Kırınfıl’ın cansız bedeni Kemer Devlet Hastanesi’nin morguna götürüldü. Kırınfıl’ın cenazesi, otopsi işleminden sonra ailesine teslim edildi. Kırınfıl, memleketi Diyarbakır’da toprağa verildi.

Jandarma ekiplerinin yaptığı araştırmalarda, araçtan önemli miktarda döviz çalındığı ortaya çıktı. Çevredeki güvenlik kamerası görüntüleri ve Kırınfıl’ın telefon görüşmeleri incelendi. Yapılan inceleme sonucunda, Kırınfıl’ın son telefon görüşmesini Ramazan Afşin ile yaptığı belirlendi. Jandarma, Afşin’i takip etmeye başladı ve kamera kayıtlarından şüphelinin hareketlerini inceledi. Ekipler, Afşin’in kullandığı aracın plakasını belirledi ve eve baskın düzenledi. Yapılan aramalarda, Afşin’in üzerinde, kullandığı araçta, iş yerinde ve ikametinde kan lekeli giysiler ve lekeleri temizlemek için kullandığı ıslak mendiller bulundu. Evde yapılan aramada ise 8 bin 400 dolar, 14 bin paunt ve 13 bin lira ele geçirildi. Cinayette kullanılan bıçak ise olay yerinin hemen altındaki çalılık alanda bulundu. Kamera kayıtlarında Afşin’in elindeki kanı denize giderek temizlediği tespit edildi. Afşin, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

Mahkeme, Afşin’in “Tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını talep eden savcının mütalaasını açıkladı. Afşin, suçlamaları kabul etmedi ve olayı gerçekleştirmediğini söyledi. Mahkeme, Afşin’in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.