Kozan’da Kuyumcu Soygunu ve Öğretmen İhmali Olayları Panik Yarattı

Polis kontrolünü 'öğrenci şakası' sanan öğretmen, darbedildiği iddiasıyla şikayetçi oldu

Kozan ilçesinin Şevkiye Mahallesi’nde bulunan B.Y.’ye ait kuyumcu dükkanında yaşanan olay, büyük bir panik yarattı. 18 Aralık saat 16.00 sularında, yüzünü sargı beziyle gizlemiş bir şüpheli, elinde çuval bulunarak kuyumcuya girdi. Şüpheli, bileziklere baktıktan sonra eline patlayıcı olduğunu iddia ettiği bir düzenek aldı ve kuyumcudan çuvalı altınlarla doldurmasını istedi. Ancak kuyumcu, tezgahın altındaki tabancasını alarak havaya iki el ateş etti. Bunun üzerine soyguncu, panik içinde oradan kaçtı. Montunu ve düzenekleri Bahadır Sokak’ta attığı belirlendi. İhbar üzerine bölgeye gelen bomba imha uzmanları ve polis ekipleri, düzenekleri fünyeyle patlattı. Şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Olaydan birkaç saat sonra görsel sanatlar öğretmeni olan Cumali Aslanhan’ı şüpheli sanan bir ihbarcı, polise bilgi verdi. Polis ekipleri, Aslanhan’ın yanına giderek kimlik sordu. Ancak Aslanhan, kimliğini göstermediği için tartışma yaşandı. Polisler, Aslanhan’ı araca bindirip polis merkezine götürdü. Ancak herhangi bir suç unsuru bulunmadığı için Aslanhan serbest bırakıldı. Kendisini darbettiğini iddia eden Aslanhan, başında ve yüzünde morluklar oluştuğu için Kozan Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Ardından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderilen öğretmen, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu ve tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

Eğitim Bir-Sen Adana Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasına katılan Cumali Aslanhan’ın katılımıyla birlikte artan şiddet olaylarına dikkat çekildi. Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde konuşan Eğitim Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, eğitim kurumlarında yaşanan şiddet olaylarının endişe verici boyutlara ulaştığını belirtti. Sezer, öğretmen Aslanhan’ın polisler tarafından şüpheli olduğu ihbarı üzerine kimliğinin sorulduğunu ifade ederken, tartışma yaşandığını ve iddialara göre polislerin öğretmeni darbettiğini söyledi.

Cumali Aslanhan ise eski öğrencilerinin kendisine şaka yaptığını düşünerek kimliğini vermeyi reddettiğini ve bunun üzerine tartışma çıktığını belirtti. “Öğretmenim” dediğini söyleyen Aslanhan, polislerin kendisini karga tulumba araca attığını ve yumruklarla tekmelerle darbettiğini ileri sürdü. Özellikle 2 polis memurundan şikayetçi olduğunu ifade etti.