Ekrem İmamoğlu, Büyükada Nizam Camisi Açılışında Vatandaşlarla Buluştu ve Yerel Seçim Sürecini Değerlendirdi

İmamoğlu, Büyükada'da cami açılışına katıldı: Seçim çalışmaları hassas bir şekilde ilerliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Nizam Camisi’nin açılış törenine katılmak üzere Büyükada’ya gitti. Cami açılışı öncesi halkla sohbet eden İmamoğlu, Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Yerel seçimlerle ilgili bir soruya cevap veren İmamoğlu, “Özellikle güçlü adaylarla diyalog kurabilen bir yönetimin oluşması için çalışmalar yapılmaktadır. Partimiz, İstanbul’un tümünü kapsayacak bir yönetim kabiliyeti oluşturma konusundaki çalışmalara devam etmektedir” şeklinde konuştu.

İmamoğlu, cami açılışının ardından yaptığı konuşmada, camilerin önemli olduğunu belirterek, insanların içeriye girdikleri anda eşitlendiklerini ve yan yana dualarını ettiklerini ifade etti. İstanbul’un tarih boyunca önemli mimari eserlere sahip olduğunu ve adalar gibi mahallelerde de çevreye uyumlu ve nadide eserlerin bulunduğunu söyledi. Büyükada’nın ise bütün inançların bir arada yaşadığı özel bir coğrafya olduğunu vurgulayarak, bu camiye her inançtan insanların gelmek için sabırsızlandığını ifade etti.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan İmamoğlu, yerel seçimlerle ilgili sürecin hassas bir şekilde ilerlediğini belirtti. Güçlü adayların oluşması için çalışmalar yapıldığını ve parti meclisinin takdiriyle bazı adayların belirlendiğini söyledi. İstanbul’un yönetimi altındaki ilçelerin de önemli olduğunu vurgulayan İmamoğlu, sürecin hızlıca ilerletilmesi ve adayların belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. İmamoğlu, süreci hassasiyetle yöneten tüm kurumlara ve il başkanlığına teşekkür etti.