Kayseri’de Kız Arkadaş Nedeniyle Çıkan Tartışma Sonucu Ölüm Olayı: Sanık Tutuklandı

19 yaşındaki gençlerin 'sevgili' kavgası ölümle bitti: 21 bıçak darbesiyle cinayete 18 yıl hapis cezası

Kayseri’de Samet Göker ve Hayri Kara arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşerek trajik bir sonuca neden oldu. İddialara göre, bu tartışmanın sebebi kız arkadaşlarıydı. Olay sırasında Samet Göker, bıçak çekerek Hayri Kara’yı öldürdü. Olayın ardından Göker, gözaltına alındı ve tutuklandı. Hayri Kara’nın cenazesi Bünyan ilçesinde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Samet Göker, savunmasında bundan önceki ifadelerini tekrar ederek, Hayri Kara ile aralarında bir husumet olduğunu ve olay günü kendisinin darbedildiğini öne sürdü. Göker, “Daha önce beni darbetmiş ve hakaret etmişti. Olay günü de elini beline atmıştı. Bir an beni öldüreceğini düşünerek üzerimdeki meyve bıçağına benzer bir bıçakla birkaç kez vurdum. Sonrasında şok olduğum için kaç defa vurduğumu hatırlamıyorum. Üstelik olay sırasında yukarıdan da 2 kişi geliyordu ve Hayri’nin arkadaşları gibi göründükleri için korkarak kaçtım. Babamın yanına gidip olayı anlattım ve polise teslim oldum. Çok pişmanım” şeklinde savunma yaptı.

Samet Göker hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kayseri 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçen yıl 31 Mayıs’ta görülen davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti, sanık Samet Göker’i ‘kasten adam öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırdı. Ardından ‘tahrik’ indirimi uygulayarak cezasını 18 yıla düşürdü. Mahkeme, olayın şiddeti ve maktul üzerinde yapılan 21 bıçak darbesi nedeniyle sanık hakkında ‘iyi hal’ indirimi yapmadı.

Taraf avukatları, verilen bu karara itiraz ederek dosyayı Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi’ne götürdü. Dosyanın incelenmesi sonrasında, 1. Ceza Dairesi tarafından verilen kararda herhangi bir hukuka aykırılık veya eksiklik bulunmadığı belirtildi. Başvuruların esastan reddedildiği kararı oybirliğiyle alındı. Bu kararla birlikte dosyanın Yargıtay’a taşınabileceği belirtildi.