Sosyal Medyada Sahte Kadın Profilleriyle Dolandırıcılık Yapan Şebekeden 8 Şüpheli Yakalandı

Dolandırıcılara 'Medcezir' operasyonu

Diyarbakır ve İstanbul’da yapılan eş zamanlı operasyonlarla, sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yapan ve sahte kadın profilleri kullanan 8 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyonun amacı, bu şüphelileri yakalamak ve işledikleri suçları ortaya çıkarmaktı.

Şüpheliler, kimlikleri gizli tutulan kadınların yakınlarını taklit ederek, mağdurlara “Para göndermezseniz şikayet ederiz” şeklinde tehditlerde bulunuyorlardı. Ayrıca, bu şebekenin bir hukuk bürosu rolüyle arayarak uzlaşma teklifleri sunup para aldığı da ortaya çıktı. Kazandıkları paraları farklı banka hesaplarına aktaran şüpheliler, “Girdap” adı verilen yöntemle izlerini kaybettirmeye çalışıyorlardı.

Operasyon sırasında, bir şüpheli polisleri fark ettiği anda dizüstü bilgisayarını pencereden attı. Bilgisayar, incelenmek üzere ele geçirildi. Ayrıca, şüphelilerin parayı ATM’den çektikleri anlar güvenlik kameralarına da yansıdı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.