Antalya’da Korsan Taksi Olayında Taksici ve Müşteri Arasında Tehdit İddiaları Ortaya Çıktı

Antalya'da taksiciden korsan taksiciye tehdit kamerada

Antalya’da bir olay yaşandı. K.A. adındaki bir taksici, korsan taksi faaliyeti yapan H.A. adındaki kişiyi bir uygulama aracılığıyla çağırdı. Ancak olayın ardından taksici K.A., H.A.’yı tehdit etti ve konuşmaları kayıt altına aldı. K.A., “Ben Fabrikalar Mahallesi’nde taksiciyim. Seni benim mahallemde bir daha görürsem yaş, baş, dayı dede, amca tanımam” şeklinde konuştu. H.A. ise “Beni bir daha buralarda görmezsiniz” diyerek karşılık verdi. Ardından K.A., tehditlerine devam etti ve otomobilden indiğinde, “Plakanı aldım kafama yazdım seni. Yolda yolakta görürüm denk düşeriz, arabanda bir tane müşteri görürsem içeri de girsem dayı. Bu son uyarım benim bölgemde bir daha neresi olursa olsun, benim ekmeğimi kimse alamaz Allah’tan başka, bu iş çok büyüyecek” şeklinde konuştu.

Bu görüntülerin yayınlanması üzerine harekete geçen polis, olayı araştırmaya başladı. Araç, Güneş Mahallesi Mehmet Atay Caddesi üzerinden alındı ve polis K.A.’yı, korsan taksi faaliyeti yapan H.A.’yı ve araçta bulunan Ü.A.T.’yi tespit etti. H.A., polise 2 aydır korsan taksi faaliyetini sürdürdüğünü ve olayın bugün Fabrikalar Mahallesi’nde gerçekleştiğini anlattı. 93 TL karşılığında uygulama üzerinden anlaştıklarını belirtti.

H.A., 2918 sayılı KTK’nın EK2/3-a maddesi gereğince cezai işlem uygulanırken, araç 60 gün süreyle trafiğe çıkarılmaması kararıyla trafikten men edildi. Ayrıca aracı çağıran Ü.A.T. ve taksici K.A.’ya da aynı kanunun EK2/6 maddesinden cezai işlem uygulandı. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla K.A., Ü.A.T. ve görüntüleri kaydeden Ş.C. gözaltına alındı ve adli tahkikat başlatıldı.