Boyun Fıtığı Tedavisinde Yaşanan Sorunlar ve Ardından Gelen Suç Duyurusu

Doktordan doktora dava... İşlemin ardından ağrılar çoğaldı

İmmünoloji ve alerji konusunda uzman olan Özdemir Can Tüzer, boyun fıtığı ameliyatı geçirdikten sonra tekrar ağrılarla karşılaştı. Bu sefer sınıf arkadaşı olan beyin cerrahı Çağrı Çıralıoğlu’na başvurdu. Çıralıoğlu, geleneksel bir ameliyat yerine ozon enjeksiyonu adı verilen yeni bir tedavi yöntemi uygulamak istedi. Tüzer, bu öneriyi kabul etti.

Ancak, Özdemir Can Tüzer’in ağrıları 13 Nisan 2023’teki işlemden sonra daha da şiddetlendi. Bir ay bekleyen Tüzer, ağrılarında hafifleme olmayınca başka bir doktora giderek MR çektirdi. Elde edilen sonuçlara göre, Tüzer’in vücudu enfeksiyonla kaplıydı. Bunun üzerine Tüzer, tekrar ameliyat olmak zorunda kaldı.

Özdemir Can Tüzer, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu ve yaşadıklarını şu şekilde dile getirdi: “Boyun fıtıklarım vardı. Birçok meslektaşım ameliyat önerdi ancak korkuyordum. Doktor Çağrı Çıralıoğlu, bana ‘Çok kısa sürecek ve ameliyat olmanız gerekmez’ diyerek farklı bir tedavi yöntemi önerdi. Tedavi uygulandıktan sonra ertesi gün ağrılarım başladı ve çok şiddetliydi. Tedavi sonrası enfeksiyon oluştu ve ben bunu fark ettim. Eğer sıradan bir hasta olsaydım, muhtemelen hayatta olamazdım. Enfeksiyon nedeniyle 2 ay boyunca hastanede tedavi gördüm. Ayrıca boyun fıtığı için başka bir doktora da ameliyat oldum. Çağrı, sınıf arkadaşım olmasına rağmen hiçbir ziyaret ya da ilgi göstermedi. Sonunda ona ‘Beni mahvettin’ dedim. Annem de çok zor durumda kaldı. Eniştem, doktor Çağrı’yı arayarak benim bu duruma nasıl geldiğimi sordu ve kendisine ‘Elinden geleni ardına koymayın, avukatım ile konuşuruz’ yanıtını verdi.”