Bursa’da Kadına Şiddet: İddialara Göre Korkunç Bir Saldırı ve Açılan Davada İlerlemeler

Her kafa darbesine 1 yıl hapis istendi

Bursa’da yaşanan olayda, Sibel Kahraman isimli 33 yaşındaki bir kadın, erkek arkadaşı İrfan Şahin ile 2013 yılında tanıştı. Uzun bir süre birlikte olan çift, geçtiğimiz yıl Sibel Kahraman’ın iddiasına göre, kendisine cinsel içerikli mesajlar gönderdiğini öne sürdüğü İrfan Şahin’den ayrılma kararı aldı.

Geçen Eylül ayında Sibel Kahraman, bir kız arkadaşıyla birlikte eğlence merkezine gitti. Ancak saat 04.00 sıralarında İrfan Şahin tarafından zorla otomobile bindirildi. Sibel Kahraman’ın kız arkadaşı da arka koltukta oturuyordu. İrfan Şahin, Sibel Kahraman’ın tepkisine karşılık, yüzüne dokuz kez kafa atarak yaraladı. Bu saldırı sonucunda Kahraman’ın yüzü tanınmayacak hale geldi. Şahin, genç kadına hakaret edip şiddet kullanarak evinin önüne getirdi ve “Hadi şimdi git ve şikayet et” diyerek bırakıp uzaklaştı.

Bu yaşananlar üzerine Sibel Kahraman, eski sevgilisinden şikayetçi oldu ve İrfan Şahin gözaltına alındı. Bursa Cumhuriyet Savcılığı yaklaşık 3 ay süren bir soruşturma sonucunda İrfan Şahin hakkında “kasten yaralamak”, “kadına karşı tehdit”, “hakaret, cebir-tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” suçlarından toplamda 9 yıla kadar hapis cezası talebiyle asliye ceza mahkemesinde dava açtı.