Antalya’da Gerçekleşen İnşaat Şirketi Cinayeti Mahkemede Görüldü

Antalya'da Zehra Çatal'ı öldüren sanık hakim karşısına çıktı: Onu öldürten dayısı Erol Bey'dir

Muratpaşa ilçesinin Ermenek Mahallesi’nde bulunan Zehra Çatal’a ait bir inşaat şirketinde gerçekleşen olayda, Yılmaz Fahrioğlu ile Çatal arasında yaşanan tartışma sonucunda Fahrioğlu tabancayla Çatal’a 9 el ateş ettikten sonra kaçmıştır. Ne yazık ki, Çatal hayatını kaybetmiş ve Fahrioğlu bir ay sonra Diyarbakır’da tutuklanmıştır. Antalya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Fahrioğlu hakkında ‘Kadına karşı kasten öldürme’ ve ‘Ruhsatsız silah bulundurma’ suçlamalarıyla bir iddianame hazırlayarak kabul etmiştir. İddianamede, Fahrioğlu’nun ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılması talep edilmektedir.

Fahrioğlu ifadesinde, Zehra Çatal’ı 10 yıldır tanıdığını ve bir süre önce kendisini villa inşaatı yapılacak bir proje hakkında bilgilendirdiğini anlatmıştır. Fahrioğlu, Çatal’ın projeyi 2 milyon 800 bin lira karşılığında birlikte yapabileceklerini söylediğini belirtmiştir. Ancak daha sonra Fahrioğlu, projenin Çatal’a ait olmadığını ve başka bir projeye dahil edildiğini öğrendiğini dile getirmiştir. Fahrioğlu’nun anlatımına göre, Çatal ona “Bu para yurt dışından geldi. İnşaata başlarsak, paralar çözülecek ve kullanabileceğimiz şekilde hesaba geçecek. Ortak olmak için bana da para ver” şeklinde bir teklifte bulunmuştur. Fahrioğlu, projenin gerçekleşmediğini ve 2 yıl içinde toplamda 2 milyon 800 bin TL ödediğini söylemiştir.

Daha sonra Fahrioğlu, Çatal’ın villa inşaatına başladığını duyduğunu ve bu nedenle Antalya’ya geldiğini anlatmıştır. Fahrioğlu, Zehra’nın dayısı ve dedesinin inşaatın başında olduğunu fark ettiğini ve paralarını istediğini dile getirmiştir. Ancak Çatal’ın dayısı, inşaatın Çatal’a ait olduğunu söyleyerek Fahrioğlu’nu yanıltmıştır. Fahrioğlu, Çatal’ı bir süre boyunca bürosuna giderek para istediğini ancak projenin gerçekleşmediğini söylediğini anlatmıştır.

Olaydan 3 gün önce Fahrioğlu’na küfrettiğini belirten Fahrioğlu, Zehra Çatal’ın dayısıyla görüşmek için anlaşmışlardır. Ancak Fahrioğlu’nun ifadesine göre, Çatal sürekli olarak onları bir araya getirmemekte ve sürekli olarak hakaretler etmektedir. Bu durum üzerine Fahrioğlu, sinirlenerek ruhsatsız silahını çıkarıp Çatal’a ateş ettiğini söylemiştir.

Duruşmada savunmasını yapan Fahrioğlu, yıllardır biriktirdiği parayı Çatal’ın dolandırarak aldığını, mağdur olduğunu ifade etmiştir. Fahrioğlu’na göre, villa inşaatının sahibi Hüseyin Bey’dir ve Çatal’ın bunda herhangi bir hak iddiası yoktur. Ancak Çatal’ın küfrettiğini ve kendisini sürekli olarak taciz ettiğini dile getirmiştir. Fahrioğlu, bu olaydan dolayı pişman olduğunu belirtmiştir.

Mahkeme, Fahrioğlu hakkında ‘Kadına karşı kasten öldürme’ suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ve ‘Ruhsatsız silah bulundurma’ suçlamasıyla 3 yıla kadar hapis cezası talep etmiştir. Duruşma savcısı, sanığın tutuklulukta geçirdiği sürelerin de cezadan indirilmesini istemiştir. Sanık avukatlarının ek süre talepleri üzerine duruşma ertelenmiştir.