“Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Terörle Mücadelede Kararlılıkla Devam Ediyor”

Milli Savunma Bakanlığı duyurdu... 56 terörist etkisiz hâle getirildi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, geçtiğimiz gece Hava Kuvvetleri Harekât Merkezi’nde operasyonları yönetti ve bugün sabah Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesiyle birlikte Irak sınırına gitti. Şırnak’ta tedavi gören yaralı askerleri ziyaret eden Bakan Güler, aynı zamanda Şırnak 23. Piyade Tümen Komutanlığı’nda da buluştu.

Komutanlar ve birlik komutanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, terör hedeflerine yönelik gerçekleşen hava harekatlarının sonuçları değerlendirildi. Milli Savunma Bakanlığı, 23 Aralık tarihinde gerçekleştirilen hava harekatlarında 26 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Ayrıca kara harekatıyla birlikte 30 terörist daha etkisiz hale getirildi.

Bakan Güler, hava harekatlarını yönettiği Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi’nden pilotlara hitap etti. Bakan Güler, şu mesajları iletti: “Bizim acımız büyük olsa da evlatlarımızın intikamını almak için kararlıyız. Bugüne kadar şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık ve bırakmayacağız. Yıl başından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2.156’ya ulaştı. Hiçbir terörist, kahraman Mehmetçiğin elinden kurtulamayacak. Operasyonlarımız, destek veren herkese rağmen şiddetle ve aralıksız devam edecektir.”

Terörle mücadelede elde edilen başarıların en büyük payının şehitlere ve gazilere ait olduğunu vurgulayan Bakan Güler, şehitlerin hatıralarına sahip çıkılacağını ve fedakarlıklarının her zaman minnetle anılacağını belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terörist hedeflere yönelik gerçekleştirilen hava harekatlarında 29 hedefin imha edildiğini duyurdu. Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye kararlılıkla devam edeceği ve masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların zarar görmemesi için gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi.

Öte yandan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK’nın Suriye’deki Kobani’ye yaptığı saldırıda, sözde Ayn El Arab sorumlusu Bahoz Afrin’i etkisiz hale getirdi. MİT, Bahoz Afrin’in sınır hattında gerçekleştireceği yeni eylemlere yönelik yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda operasyon düzenledi ve Bahoz Afrin’i etkisiz hale getirdi.