Türkiye’de KALKAN-4 Operasyonlarıyla 192 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü ve 4568 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Bakan Yerlikaya duyurdu: 37 ilde Kalkan-4 Operasyonu! 192 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

Türkiye’de yapılan “KALKAN-4” Operasyonları sonucunda, 37 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik önemli bir başarı elde edildi. Bu operasyonlar kapsamında toplamda 192 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 4568 düzensiz göçmen yakalandı. Ülkemizin düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline gelmesine asla fırsat vermeyeceğiz. Yakalanan şüpheliler, adalet önüne çıkarılmak üzere teslim edilecek.

Operasyonlar, Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bolu, Bursa, Çanakkale, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Sakarya, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Van illerinde Jandarma ve Polis tarafından gerçekleştirildi. Operasyonlar sırasında 192 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı ve tutuklananların sayısı 41 oldu. 7 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi, diğerlerinin işlemleri ise devam ediyor.

Bu başarılı operasyonlara liderlik eden valilere, operasyonları düzenleyen jandarma ve polisimize teşekkür ediyorum. Bu mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek. Ülkemizi düzensiz göç tehlikesine karşı korumak için hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz.