Kışın Etkisi: Kar Yağışı ve Tipi Nedeniyle Meydana Gelen Kazalar ve Ulaşım Sorunları

Kar esareti

Kars’ta kar yağışı ve tipi nedeniyle oluşan zincirleme kaza, 2 otomobil ve 1 köy minibüsünün karışmasıyla sonuçlandı. Bu kaza sonucunda maalesef bir kişi hayatını kaybetti ve 1’i bebek, 17 kişi yaralandı.

Ağrı’ya doğru seyir halinde olan Ö.E. tarafından kullanılan şehirlerarası yolcu otobüsü, sürücünün kar yağışı sebebiyle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yattı. Kazada sürücü ile birlikte 6 kişi yaralandı. Yaralılar hemen hastaneye kaldırıldı ve tedavi altına alındı.

Ardahan’da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Ardahan ile Artvin’in Şavşat ilçesi arasındaki kara yolunda, 2 bin 640 metre yükseklikteki Sahara mevkisinde ve Ardahan-Posof karayolu üzerinde yer alan 2918 rakımlı Ilgar Dağı geçidi ulaşıma kapandı.

Van’da, kent merkezindeki kar kalınlığı 7 santimetre olurken, yüksek kesimlerde bu rakam yaklaşık 30 santimetreye ulaştı. Kar yağışı sonucunda Van genelinde 96 mahalle ve 176 mezra, toplamda 272 yerleşim birimi yolu ulaşıma kapandı.

Sivas’ın Koyuncu mevkisinde meydana gelen TIR kayması nedeniyle yol trafiğe kapandı ve uzun bir araç kuyruğu oluştu. Karayolları ekipleri hemen küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı.

Bartın’da ise kar nedeniyle ulaşımı engellenen 8 köy yolu bulunuyor ve bu durum Bartın Özel İdare ekiplerini harekete geçirdi. Ayrıca, il genelinde 5 köye elektrik verilemediği bilgisi de alındı.

Muş’ta kar kalınlığı kent merkezinde 10 santimetre, yüksek kesimlerde ise yer yer 1,5 metreye kadar ulaştı. Bu nedenle İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, 368 köy ile 207 mezra yolunu açık tutmak için büyük bir çaba sarf etmektedir.