Bayraktar TB3, Son Test Uçuşunu Başarıyla Tamamladı: Türkiye’nin İlk İnsansız Savaş Uçağı Cumhuriyet’in 100. Yılında Dikkat Çekiyor!

Son dakika haberi: Selçuk Bayraktar duyurdu! TB3 14. uçuşunu başarıyla tamamladı

Bayraktar TB3, son test uçuşunu başarıyla tamamladı. 9 saat havada kalan Bayraktar TB3, sistem performans testini de başarıyla geçti. Selçuk Bayraktar, bu anları sosyal medya hesabından paylaştı ve “BayraktarTB3 14. Test Uçuşu. 9 saat. Toplam Uçuş: 108 saat” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında, kanatları katlanabilir olan Bayraktar TB3 SİHA ve Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, TCG Anadolu uçuş güvertesinde İstanbul ve İzmir’de sergilendi. TCG Anadolu’nun uçuş güvertesinde yerlerini alan Bayraktar TB3 ve KIZILELMA’yı yüz binlerce vatandaş ziyaret etti.

Bayraktar TB3 SİHA, TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerde kalkış ve iniş yapabilen dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacak. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 için TCG Anadolu gemisinde testlere 2024 yılında başlamayı planladıklarını belirtti. Bayraktar TB3’ün sahip olduğu özellikler, bu tür insansız hava araçları arasında önemli bir yenilik olacak. Milli SİHA, görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine sahip olacak ve bu sayede uzun mesafelerden kumanda edilebilecektir. Bu da keşif, istihbarat ve taarruz görevlerinin deniz aşırı hedeflere karşı icra edilmesini sağlayacak ve Türkiye’nin caydırıcılığını artıracaktır.

Baykar, her projeyi kendi kaynaklarıyla gerçekleştiren bir şirkettir ve 2003 yılından bu yana İHA Ar-Ge sürecinden elde ettiği gelirlerin yüzde 83’ünü ihracattan elde etmiştir. 2021 ve 2022 yıllarında savunma ve havacılık sektörünün ihracat lideri olan Baykar, 2022’de sözleşmelerle yüzde 99,3’lük bir ihracat oranıyla 1,2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmiştir. Bayraktar TB2 SİHA için 32 ülke ve Bayraktar AKINCI TİHA için ise şu ana kadar 8 ülke ile birlikte toplamda 33 ülke ile ihracat anlaşmaları yapılmıştır.