“Samsun Kültür Sanat Çalıştayı: Fitne Odakları ve Deprem Tehlikesine Karşı D

Bakan Özhaseki: Ülkemiz iki dezavantaja sahip, ikisi de yerin altında; terör ve deprem

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Samsun Kültür Sanat Çalıştayı ‘Vizyon Programı’ Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, programa katılarak konuşma yaptı. Özhaseki, yaptığı konuşmada, “Güzel bir vatanımız var ve köklü şehirlerimiz mevcut, ancak iki dezavantajımız var. Bunlardan biri fitne odakları, sürekli devam eder. Her dönemde mutlaka bir fitne odaklı olay yaşanır. İçerdeki cahilleri, kültürden yoksun olanları satın alarak tahrik ederler ve bize sorun çıkartırlar. Diğeri de depremsellik, bu da yer altında yer alır. Şimdi birinci konuya dönüyorum; PKK, FETÖ, DHKP-C, DEAŞ gibi örgütler yerli örgütler mi? Hayır, içeriden kandırılmış kişilerin dışarıdan tahrik edilerek kurdukları örgütler. Peki, kim onlara destek veriyor? Bugün Gazze’de çocukların ve kadınların ölmesine göz yumup, hastanelerin ve okulların bombalanmasına sessiz kalanlar bile var ya, işte onlar” dedi.

Özhaseki ayrıca, fitne örgütlerinin topraklarda yok olup gideceğini söyledi ve “Köyler, dağlar, şehirler temizlendi. Birkaç sene önce insanların korkulu olduğunu şimdi görmüyorum. Gençlerle sohbet ederken ülkelerinden geldiklerini ve mesleklerini söylediklerini duyuyorum. Artık insanlar rahatlıkla sinemaya gidebiliyor. Büyük sıkıntıları geride bıraktık. Gezi olayları, hukuk darbesi, çukur eylemleri ve 15 Temmuz sonrası yaşananlar geride kaldı. İnşallah Cumhurbaşkanımızın liderliği ve hepimizin gayretleriyle bu tür olayları bir daha yaşamayacağız. Fitne odakları yok olacaklar. İkinci sorun ise deprem tehlikesi. Ülkemizde her yıl 2 veya 3 yıkıcı deprem meydana geliyor. Bu topraklarda 485 hareketli fay hattı bulunuyor. Depremle savaşabilir miyiz? Yeniliriz. Ancak tedbir alarak bu konuda hazırlıklı olmalıyız” şeklinde konuştu.

Özhaseki’nin konuşmasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de konuşma yaptı. Karaaslan, Türkiye’nin önemli bir dönemden geçtiğini ve bu süreçte kültür ve sanatın önemli bir rol oynadığını belirtti. Demir ise “Gönül belediyeciliği” kavramının önemine dikkat çekerek, belediyecilik anlayışının sadece altyapı çalışmalarıyla sınırlı olmadığını söyledi.

Programda ayrıca Samsun Valisi Orhan Tavlı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen de birer konuşma yaptı. Program sonunda çalıştayda emeği geçenlere plaket verildi.