Berat ve Esra Albayrak, Türkiye Gençlik Vakfı ile Tolga Sipahi’nin Galata Köprüsü’nde düzenlenen Ortak Basın Açıklamasına katıldılar.

Şehitlerimiz ile Gazze için Galata Köprüsü'nde tarihi yürüyüş: Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak'tan çağrı

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak ile eşi Esra Albayrak, Türkiye Gençlik Vakfı’nın sosyal medya hesabından paylaşılan bir videoyla önemli bir çağrıda bulundu. Berat Albayrak, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Gazze’deki şehitlerimizin acısını paylaşmak ve bu zulme karşı duruşumuzu tüm dünyaya göstermek amacıyla herkesi Galata Köprüsü’ne davet ettiğini belirtti.

Berat Albayrak, gençlere ve ailelere, bir yanda ülkemizin sınırlarının ötesinde vatan müdafaası için mücadele ederken şehit olan Mehmetçiklerimizin acısını yaşadığımızı söyledi. Diğer yanda ise yaklaşık 3 aydır insanlık tarihinde az rastlanan bir soykırımın canlı yayın ekranlarında takip edildiğini ifade etti.

Esra Albayrak ise çocukları sistematik bir şekilde öldüren bir rejime teslim olmayı reddettiklerini söyledi. Hiçbir saçma ideolojinin bu korkunç soykırımı meşrulaştıramayacağını belirtti. Dünya genelinde hiçbir ülkenin tek bir ülkeye boyun eğmemesi gerektiğini her platformda dile getirdiklerini vurguladı. Bugün yaşanan zulüm karşısında herkesi küresel sistemi sorgulamaya çağırdıklarını ifade eden Esra Albayrak, işlenen savaş suçları nedeniyle Netanyahu ve hükümetinin yargılanmasını ve vicdanlardaki mahkumiyetin uluslararası ceza mahkemelerinde de karşılığını bulmasını talep ettiklerini sözlerine ekledi.