İçişleri Bakanı Soylu, “Çengel-5” Operasyonlarıyla Kaçak ve Sahte Alkollü İçki Ticaretine Büyük Darbe Vurdu!

Bakan Yerlikaya duyurdu: 81 ilde Çengel-5 Operasyonu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin her bir ilinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Çengel-5” operasyonlarında, kaçak ve sahte alkollü içki ticaretine yönelik önemli adımlar atıldığını duyurdu. Toplamda 220 kişiye adli işlem yapıldığını belirten Bakan Soylu, 187 ton kaçak ve sahte alkol ile etil alkole el konulduğunu ve bu sayede 35 milyon TL’lik vergi kaybının önüne geçildiğini belirtti.

Operasyonlar hakkında bilgi veren Bakan Soylu, “Vatandaşlarımızın can güvenliği ve sağlığı en önemli önceliğimiz. Bu doğrultuda, alkol kaçakçıları ve sahte alkol üreticilerine yönelik operasyonlarımız kararlılıkla devam edecektir. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığımız öncülüğünde, İl Emniyet Müdürlükleri Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlükleri, Antalya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı iş birliğiyle, ülkenin her bir ilinde vatandaşlarımızın can güvenliğini tehdit eden ve aynı zamanda büyük vergi kaybına yol açan yasa dışı faaliyetlere son vermek amacıyla ‘Çengel-5’ operasyonları düzenlendi. Operasyonlar kapsamında, 15 bin litre etil alkole, 188 bin litre kaçak ve sahte alkollü içkiye, 6 bin 100 şişe kaçak ve sahte alkollü içkiye, bin 300 adet boş şişe ve 7 bin 700 adet bandrole, 2 bin 100 adet alkol aroması ve 8 bin 700 adet etikete el konuldu. Ayrıca 12 adet kaçak alkollü içki imalathanesi deşifre edildi. Operasyona Gelir İdaresi Başkanlığı da katılarak önemli bir destek sağladı. Gelir İdaresi Başkanlığı ile ortak yapılan değerlendirme sonucunda, 35 milyon TL’lik vergi kaybının önüne geçildi. Bu başarılı operasyonlarda görev alan tüm polislerimizi ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarını tebrik ediyorum. Allah yanlarında olmaya devam etsin.” şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde gerçekleştirilen “Çengel-5” operasyonlarında, kaçak ve sahte alkollü içki ticaretine büyük bir darbe indirildi. Sağlık ve güvenlik açısından tehlike oluşturan bu faaliyetlere kesintisiz olarak mücadele edilmeye devam edilecektir.