Devlet Bahçeli: “Türk Milleti ve Devleti Yeni Yüzyıla Güçlü Adımlarla Giriyor”

Bahçeli’den yeni yıl mesajı: Atatürk, Türk milletinin ortak banisidir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümünün sona erdiğini ve yeni bir yıla umutlarla girildiğini belirtti. Geçen 365 gün boyunca çeşitli olaylar yaşandığını ve zorluklarla karşılaşıldığını ifade eden Bahçeli, Türk milletinin ve devletinin zorlukları aşarak bugünlere ulaştığını vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesinin, devletin temel değerleri ve ilke ve esaslarından sapmadan 100 yıl öncesinin ilham ve iradesiyle yeni bir Türk yüzyılının temelini oluşturduğunu belirten Bahçeli, Atatürk’ün Türk milletinin ortak değeri olduğunu vurgulayarak, Atatürk’ün mirasının istismar edilmeyeceğini ve onun adı üzerinden kamplaşma üretmeye çalışanların hayal kırıklığına uğrayacağını ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin milli ve birleşik bir devlet olduğunu belirten Bahçeli, devletin ülke ve millet üzerindeki birliğin her türlü siyasi tartışmanın üzerinde ve üstünde olduğunu vurguladı. 29 Ekim 1923 tarihinde verilen karara geri dönüş olmadığını belirten Bahçeli, bu nedenle karanlık hesapların gözden geçirilmesi gerektiğini ve aksi takdirde ödenecek bedellerin artacağını ifade etti.

Bahçeli, milli ve manevi hassasiyetlere zarar vermek için her alana provokasyon yatırımı yapan ve Türk sporunu kirli amaçlar için kullanan kişilere karşı duracaklarını belirterek, 2024 yılında da kararlılıkla hareket etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Son olarak, deprem, terör, Gazze ve diğer afetler sonucunda hayatını kaybeden kardeşlere Allah’tan rahmet dileyen Bahçeli, milletin, Türk-İslam dünyasının ve istikrar arayan tüm insanlığın yeni yılını kutladığını ve Türk ve Türkiye Yüzyılı yürüyüşünün 2024’te daha da hız kazanmasını temenni etti.