Suriye Uyruklu Kadının Ölümüyle Sonuçlanan Olayda Yargı Süreci Devam Ediyor

Bursa'daki korkunç ölümde yeni detaylar! Evden çıkıp arkadaşları ile buluşmuş

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde, Suriye uyruklu bir kadının ölümüyle sonuçlanan bir olay yaşandı. Geçtiğimiz yıl boşandığı eşi Y.A.M.A., uzaktan akrabası olan N.M.T. ile dini nikah yapıp birlikte yaşamaya başladı. İddiaya göre, olay günü birlikte olan çift arasında birliktelik sırasında bir sorun yaşandı. Y.A.M.A., N.M.T.’nin başını yataktan aşağı sarkıtarak boğazını sıktı ve kadın hayatını kaybetti.

Y.A.M.A., bu olay sonrasında arkadaşlarıyla buluşmak üzere evden ayrıldı. Saatler sonra döndüğünde, N.M.T.’nin hareketsiz şekilde yattığını fark etti ve bir arkadaşından yardım istedi. Ancak sağlık ekipleri, N.M.T.’nin hayatını kaybettiğini tespit etti. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Y.A.M.A., emniyetteki sorgusunda N.M.T.’yi bilerek öldürmediğini, olayın birliktelik sırasında yaşanan bir fantezi isteği sonucu gerçekleştiğini iddia etti.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, yapılan soruşturma sonucunda Y.A.M.A.’nın N.M.T.’yi hamile olduğunu bildiği halde boğazını sıkarak öldürdüğü belirlendi. Y.A.M.A., “kadına karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle yargılanmaya devam ediyor.

Y.A.M.A.’nın avukatı ise müvekkilinin bilinçli olarak bir öldürme eylemi gerçekleştirmediğini, karşılıklı anlaşmaya dayanan birliktelik sırasında yaşanan eylemlerin bulunduğunu savundu. Avukat, müvekkilinin tutuksuz yargılanması talebinde bulundu.

Duruşma, eski eş M.A.’nın tanık olarak dinlenmesi ve olay yerinde çekilen görüntülerin incelenmesi için ileri bir tarihe ertelendi. Sanığın tutukluluk durumu devam ediyor.